TÜRKİYE'DE ELEKTRİK MOTORU ÜRETİYOR 40 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

TÜRKİYE'DE ELEKTRİK MOTORU ÜRETİYOR 40 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

GAMAK, pandemi döneminde ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısını artırarak yüzde 50’nin üzerinde büyüme gerçekleştirdi.

1961 yılında Türk sanayisinin üretim yapması için ihtiyaç duyduğu en önemli ürünlerin başında gelen “Elektrik Motoru” konusundaki yerli ürün eksikliğini gidermek amacıyla yüzde yüz yerli sermayeyle Dudullu'da kurulan ve Elektrik motoru üretiminde Türkiye'nin sanayi devi haline gelen GAMAK, pandemi döneminde ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısını artırarak yüzde 50’nin üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Yeni pazarlar ve sektör ihtiyaçları için son 3 yılda 70 milyon dolarlık yatırım yapan Gamak, gelecek 3 yıl içinde de 50 milyon dolarlık yatırım daha hedefliyor.

turkiyede-elektrik-motoru-uretiyor-40-ulkeye-ihrac-ediyor.jpg

Türkiye’yi elektrik motorunda dışa bağımlılıktan kurtararak, katma değerli ürün ihraç eder seviyeye getiren şirketlerden biri olan GAMAK, bugün yerli olarak 0,06 kW’dan-3000 kW’a kadar alçak ve orta gerilimli elektrik motorları ve jeneratörleri Afrika’dan Amerika kıtasına kadar 40’tan fazla ülkeye ihraç eder hale geldi. Gamak, önümüzdeki 3 yıllık dönemde de Orta ve Kuzey Avrupa’da büyümeyi hedefliyor.

GAMAK firmamızı tebrik ediyor, yatırımlarının artarak devamını diliyoruz.

turkiyede-elektrik-motoru-uretiyor-40-ulkeye-ihrac-ediyor-001.jpg

Dr. İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.