Twitter'dan Devrim Gibi Yenilik Sınırlı Karakterlere Son

Twitter'dan Devrim Gibi Yenilik Sınırlı Karakterlere Son

En çok ziyaret edilen sosyal medya sitelerinin başında gelen Twitter‘da kullanıcıların en çok tepki gösterdiği konulardan birisi mesajlara koyulan 140 karakter sınırlamasıdır.

En çok ziyaret edilen sosyal medya sitelerinin başında gelen Twitter‘da kullanıcıların en çok tepki gösterdiği konulardan birisi mesajlara koyulan 140 karakter sınırlamasıdır. Daha önce sitenin kurucusu Jack Dorsey tarafından yapılan açıklamada “kısa cümlelerle çok şey anlatmak” felsefesi nedeniyle bu konuda geri adım atılmayacağı açıklaması gelmişti.

Bu arada 140 karakter sınırı demişken bu sınırlamanın içine video, resim, link vb. ifadeleri de eklediğiniz zaman aslında size yazı yazmak için en fazla 100-110 karakterlik bir boşluk kalıyor. Bu karakter sayısı da çoğu zaman insanlara yeterli gelmiyor ve mesajları parça parça göndermek zorunda kalıyorlar.

İnsanların çok şikayet ettiği bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda bir değişiklik olacağının sinyallerini veren Twitter konu ile ilgili resmi bir açıklama yayınlayarak 19 eylül tarihinden itibaren mesaj içerisine eklenen link, video, görsel vb ifadelerin 140 karakter sınırını azaltmayacağı açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.