UlaşımPark, ihtiyaçlarını üretip kâr ediyor

UlaşımPark, ihtiyaçlarını üretip kâr ediyor

UlaşımPark, kendi bünyesinde çalıştırdığı otobüslerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri ve yedek parçaları ithal etmek yerine kendi atölyesinde üretiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ulaşımpark A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nde bulunan Talaşlı İmalat Atölyesi’nde yerli ve milli ürünlerin üretimi sağlanıyor. UlaşımPark’ın ihtiyaç duyduğu malzemeler ve yedek parçalar, atölyede kendi personeli tarafından üretiliyor. Çoğunlukla UlaşımPark otobüslerinin yedek parçası olarak kullanılan malzemeler, parçaları ithal etmek yerine ham maddesini satın alıp işleyerek kendi üretimini gerçekleştiriyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamaya başlayan UlaşımPark, ürettiği yerli ürünlerden de kar etmeye başladı.

YERLİ ÜRETİME DESTEK VERİLİYOR

UlaşımPark bünyesinde çalışan torna tesviye atölyesi personeli, istenilen ihtiyaçlar doğrultusunda malzemeleri sıfırdan alıp işleyerek ithal olan bir parçayı yerli hale getiriyor. Gelen talepler değerlendirilerek istenilen miktarda üretim sağlıyor. Bu bağlamda gerçekleştirilen üretim sayesinde ithal değil yerli üretime de destek verilmiş oluyor.

ZAMANDAN KAZANILDI MALİYET AZALDI

UlaşımPark’a ait 336 otobüs, Kocaeli halkına her gün ulaşım hizmeti sağlıyor. Otobüslerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere aparat ve yedek parçalardan bazıları Talaşlı İmalat Atölyesi’nde personel tarafından üretiliyor. Üretilen parçalardan biri olan otobüslerin silecek kollarında kullanılan aparat olarak göze çarpıyor. Bu aparat normal şartlarda yurtdışından siparişle getirilen bir parça olmasına karşın atölyede üretilmeye başlandıktan sonra gerek zamandan gerekse de maddi yönden UlaşımPark’ı rahatlatan bir uygulama oldu.  

40 BİN TL’LİK NET KAR SAĞLANDI

UlaşımPark yetkili personeli yapılan ar-ge çalışmaları sonucunda harekete geçerek sipariş verilen ürünün kendi atölyelerinde üretilmesi anlamında bir çalışma başlattı. Alınan ham ürün torna atölyesinde işlenerek istenilen şekle getirildi. Bu sayede UlaşımPark’ın ithal olarak sipariş edeceği parçanın maliyeti 50 bin TL iken yerli olarak 10 Bin TL ödeyerek hem zamandan, hem ödenen miktardan, hem de yerli üretime destek amacı ile parçanın imalatını gerçekleştirdi. UlaşımPark, ürettiği yerli ürünlerden 40 bin TL net kar elde etti.

İLK OLARAK AR-GE ÇALIŞMASI YAPILIYOR

İhtiyaç doğrultusunda Talaşlı İmalat Atölyesi’nde çalışan personele, parçanın nerede kullanılacağı ve nasıl olması gerektiği iletiliyor. Hızlıca ar-ge çalışması gerçekleştiren personeller de istenilen doğrultuda parça üretimine başlıyor. Üretilen parçalardan bazıları, zemin boyamada kullanılan aparat, otobüs silecek fıskiye aparatı, otobüs kapı pimi ve otobüs tutamak bağlantı braketleri olarak dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.