Uzmanlar LPG'li araç sahiplerini uyardı

Uzmanlar LPG'li araç sahiplerini uyardı

Manisa'da Patlayan LPG'li araç için uzmanlar uyarıda bulundu.Araçlarınızı korsan Tamircilere emanet etmeyin dediler.

Manisa'nın Demirci İlçesinde Özdağlar Sanayi sitesinde LPG’li aracın Tamirhane Bölümü'nde Onarım sırasında bomba gibi patlamasının ardından Manisa'lı Otomobil sahipleri Açıl Otogaz firmasına yöneldiler.

 

UZMAN GÖRÜŞÜ LPG’li otomobillerin kullanımının sıklaşması beraberinde araçların yanma risklerini de artıyor.

Uzmanların tavsiyesi ise LPG tanklarının standartlara uygun olması ve bakım ve servislerinde yetkili servislerin tercih edilmesi. Bu konuda denetim eksikliği olduğunu söyleyen uzmanlar Belediyelerin ruhsat verirken bu konuda yetkili servis belgesi istemesini, ehil olmayan ve yetkili olmayan kişi veya kurumlardan TSE hizmet yeterlilik belgesi istemesinin önemli olduğunun altını çiziyorlar. 

 

Son günler meydana gelen LPG’li araç yangınlarında araçlara takılan korsan tank ve malzemelerin yanı sıra yetkisiz kişilerin montajını yaptığı otomobillerde yangınların çıkması dikkat çekerken, bu tür işyerlerini kontrol etmekle yükümlü kurumların da denetimlerini artırması ve tedbirlerin alınması hususunda bir eksikliğin olduğu da gözlerden kaçmıdığı görüldü.Bunun için Teknisyen ve ekibiyle Açıl  otogaz Şirketine Çok sayıda Otomobil sahipleri Araçlarını güvenli ellere Teslim ettiler.

Haber.Metin Durmaz/Demirci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.