Uzmanlardan Sigara Hakkında Kritik Uyarı!

Uzmanlardan Sigara Hakkında Kritik Uyarı!

Aydın Liva Hastanesi Hekimlerinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pelin Özün Özbay yaptığı yeni açıklamaları ile beraber sigara içen kadınların menopoza girmesinin daha erken yaşlarda olduğuna değindi.

Aydın Liva Hastanesi Hekimlerinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pelin Özün Özbay açıklamalarında kadınların sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmesi ve daha kısa ve uzun süreli olarak sigara kullanmaları durumunda vücutlarında meydana gelebilecek olan bir takım hasarlar ve bir takım hormonların daha fazla salgılanmasına neden olması gibi gerekçeler öne sürülerek menopoza girmelerinin çok daha erken yaşlarda gerçek olduğuna değinildi.

Uzmanlar menopoza girecek olan kadınların sigara içmek ve alkol kullanmak gibi bir takım kötü alışkanlıklara da bağlım olduğuna değinirken yaptıkları açıklamaları ile beraber dikkatleri üzerine çektiler. Uzmanlara göre sigara içmenin yanı sıra alkol kullanımı da vücutta bir takım hasarlara neden olması ve bir takım hormonları aktif hale getirmesi dolayısı ile büyük sorunlara neden oluyor. İşte tamda bu noktada insanların dikkat etmesi ve özellikle kadınların bu tür kötü ürünlerin kullanımında dikkat etmesi gereken bir takım adımlar bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.