Van, Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin Tutuklandı

Van, Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin Tutuklandı

Van’da bugün (24 Ağustos) sabah saatlerinde terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alınan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin çıkarıldığı mahkemede “Vatan’ın varlığını ve birliğini bozmak” iddiasıyla tutuklandı.

Van’da bugün (24 Ağustos) sabah saatlerinde terörle mücadele polisleri tarafından gözaltına alınan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin çıkarıldığı mahkemede “Vatan’ın varlığını ve birliğini bozmak” iddiasıyla tutuklandı.

Gözaltı haberini takip eden Edremit Belediyesi basın çalışanı Salih Sertkal da polislerce gözaltına alındı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Sertkal, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Kürt illerinde 9 tutuklama
Sur Belediye eş başkanları Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eş Başkanı Yüksel Bodakçi, DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli ve Kadın Akademisi çalışanı Güneş Ölmez 19 Ağustos’ta gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Hakkari’de 20 Ağustos’ta ifade vermek üzere adliyeye giden ve burada gözaltına alınan Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Eş Başkanı İsmail Sihat Kaya, tutuklama talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Van, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’le birlikte Kürt illerinde tutuklanan belediye eş başkanı sayısı 6, parti yöneticisi ve sivil toplum örgütü çalışanı sayısı ise 3 oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.