VERGİ YAPILANDIRMASINDA SON 11 GÜN

VERGİ YAPILANDIRMASINDA SON 11 GÜN

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, vatandaşları uyardı. Yapılandırmanın vatandaşın lehine olduğunu vurgulayarak yapılandırma son gününü anımsattı.

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ertürk, vatandaşların farkında olmadıkları vergi borçları olabileceğini söyledi. Trafik, askerlik parası, nüfus cezası, seçim cezaları gibi borçlardan kimi zaman vatandaşın haberinin olmayabileceğini ekledi. Bu cezaları gib.gov.tr’den ya da Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulamadan sık sık sorgulatmalarını önerdi. Gelir İdaresi Başkanı Ertürk, vatandaşlara vergi yapılandırması ile güzel fırsatlar sunulmakta olduğunu, vatandaşların bu fırsatları kaçırmamasının büyük avantaj olacağını sözlerine ekledi.

SON GÜN 31 EKİM

Gelir İdaresi Başkanı Ertürk, 31 Ekim’de vergi borçları için yapılandırma süresinin dolacağını belirterek, vatandaşlar süre uzatımı olmayacakmış gibi hassas olsun uyarısını yaptı. Bu yapılandırmada, şeffaf olunduğunu, korkutma ya da zoraki yönlendirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Ertürk, “Vatandaş kararı kendisi versin. Güzel fırsatlar var kanunda. Kaçırmayın” dedi.

Ertürk, Varlık Barışı’nda da sürenin 31 Aralık’ta biteceğini özellikle hatırlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.