Washington’ın tehlikeli Türkiye oyunu

Washington’ın tehlikeli Türkiye oyunu

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte Türkiye’ye karşı silah örtülü silah ambargosu olduğunu söylemişti. Artık ABD artık fiilen yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM zirvesi için gittiği New York’ta temaslar yaparken Washington’da tuhaf ve tehlikeli sonuçlara varabilecek işler oldu.

Washington Post Gazetesi, Erdoğan’ın ziyaretine denk gelen bir başyazı yayınladı. Yazının içeriği Türkiye'ye silah ambargosuydu. Bu yazıdan kısa bir süre sonra ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarına yapılacak silah satışıyla ilgili kararnameyi resmen geri çekti.

TÜRKİYE'YE AMBARGO

İşin tuhaf kısmı Katar'ı türlü bahanelerle terörü finansa etmekle suçlayıp ardından silah satışına onay veren, Suudi Arabistan'ı 11 Eylül'ün sorumlusu ilan edip ardından silah satan hatta Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine silah dağıtan ABD Türkiye'ye fiili bir silah ambargosu uygulamaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.