Yeni bir uluslararası krizimiz daha oldu!


Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçının, gün boyu yaşanan 'Atatürk' krizinin aşılamaması nedeniyle iptal edilmesi tartışmalara yol açtı.
Suudi Arabistan cephesinden yapılan yorumlara göre krizin nedeni Atatürk posterleriyle stadyuma girilmek istenmesi ve her iki takımın da Atatürk’lü formalar kullanacak olması..

Vahhabiler inançları gereği bu tür posterlere karşı oldukları için buna izin vermemişler. Sonuçta, iptal kararı kaçınılmaz hale gelmiş!

Peki bu sonucun sorumluları kim?

Suud’ların resim, poster gibi şeylere inançları gereği tepkileri biliniyordu. 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan bir müsabakada Atatürk’lü tişörtler, flamalar kullanılmasından daha doğal bir şey olmayacağı da aşikar.. Peki bu durumları TFF yetkilileri önceden hesap edemiyorlar mıydı?
Eğer, yaşananların arkaplanında başka şeyler varsa bunun da sorumluları vardır.

Belki ki kriz göz göre göre gelmiş..

Krizin sorumluları hesabını vermeli!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.