YERLİ VE MİLLİ DÜNYANIN İLK TAM ELEKTRİKLİ RÖMORKÖRÜ

YERLİ VE MİLLİ DÜNYANIN İLK TAM ELEKTRİKLİ RÖMORKÖRÜ

Türkiye’de 4 farklı tersane bölgesinde iş yapan BMA, Hollanda, Rusya, Bulgaristan, Bangladeş dahil 22 tersanede önemli projeler yürütüyor.

Gemi inşa sektöründe elektrik, otomasyon ve elektrikli sevk sistemleri konularında çözüm ortağı olarak faaliyet göstermekte olan BMA Teknoloji'nin ARGE merkezinde 30 mühendis çalışıyor.

Özellikle AR-GE faaliyetleri sayesinde son yıllarda Türkiye’de yapılan birçok özel projede Elektrik Sistem Entegratörü olarak tercih edilen BMA Teknoloji, Türk donanması için üretilen en büyük gemi olan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu, Türkiye’de üretilen 85 metre uzunluğunda en büyük lüks yat, Türkiye’de üretilecek 123 metre boyunda ve 640 yolcu kapasiteli en büyük yolcu gemileri, Türkiye’de üretilen 200 metre uzunluğunda en büyük feribot ve dünyada da ilk olacak tam elektrikli römorkör gibi öncü projelerde görev alıyor.

Tuzla’da tasarımı Navtek A.Ş. tarafından yapılan dünyanın ilk tam elektrikli Zeetug römorkörünün tüm elektrik, otomasyon ve sevk sistemleri BMA tarafından, BMA’ya özgü çözümlerle sağlanıyor. Geminin ihtiyacı olan tüm enerji 1,5MWh kapasitesindeki bataryalardan elde ediliyor. Bu sayede römorkör çalışırken hiçbir gaz emisyonu salmadan ve işletim maliyetlerini de ciddi şekilde düşürüyor.

Gemi sektöründe tasarım ve üretim yapan BMA firmasını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.