YERLİ VE MİLLİ İHAMIZ : AKSUNGUR

YERLİ VE MİLLİ İHAMIZ : AKSUNGUR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi.

AKSUNGUR İHA; gündüz/gece İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir İnsansız Hava Aracı Sistemi olup 40000 ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna sahip.

Anka’lara göre daha yetenekli olan Aksungur'lara radar konulabiliyor, daha büyük kameralar eklenebiliyor.

Aksungur, F-4 ve F-16 tipi uçakların taşıyabildiği yükteki mühimmatları taşıyabiliyor. Her bir kanatta 500, 300 ve 150 kilogram kapasiteli 3 silah istasyonu bulunan Aksungur, güdüm kitleriyle akıllı hale getirilmiş bombalar, LUMTAS, MAM-L, Cirit, MAM-C vb. farklı mühimmatlarla görev yapabiliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Motor Tipi PD-170 Çift Turbo Dizel
Motor Gücü 2x170 HP (Deniz Seviyesi, ISA)
Kanat Açıklığı 24 m
Azami Kalkış Ağırlığı 3300 kg
Taarruz Görevi 750 kg Harici Yük ile 25 kft’te 12 saat
Sinyal İstihbaratı Görevi 150 kg Faydalı Yük ile 40 kft’te 24 saat

Havacılık sektörümüzün göz bebeği TUSAŞ firmamızı tebrik ediyor, yerli ve milli projelerimizde başarılarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.