YERLİ VE MİLLİ İNSANSIZ KARA ARAÇLARINDA YENİ MARKA : DELÜ

YERLİ VE MİLLİ İNSANSIZ KARA ARAÇLARINDA YENİ MARKA : DELÜ

İnsansız sistemler ve yazılım alanlarında Ostim'de faaliyet gösteren OGUZKAGAN Savunma Teknolojileri AŞ, silahlı kuvvetlerin kullanımına uygun insansız kara araçları üretiyor.

İnsansız sistemler ve yazılım alanlarında Ostim'de faaliyet gösteren OGUZKAGAN Savunma Teknolojileri AŞ, silahlı kuvvetlerin kullanımına uygun insansız kara araçları üretiyor. Şimdiye kadar ağır sınıf silahlı insansız kara aracı KARAHAN, orta sınıf silahlı insansız kara aracı DEMİRHAN, insansız keşif ve gözetleme aracı ALPAN’ı üreten firma şimdi de kamikaze insansız kara aracı “DELÜ” aracını tasarladı.

Osmanlı döneminde ön saflarda savaşarak orduya kılavuzluk eden, cesaret ve korkusuzluklarıyla bilinen Deli Birliği'nden esinlenerek "DELÜ" ismi verilen kamikaze insansız kara aracı, 3 kilometreden kontrol ediliyor ve kesintisiz 8 saat çalışıyor.

Araçta ASELSAN'ın geliştirdiği 12,7 millimetre uçaksavar Sarp silah sistemi kullanılıyor. İletişimi 3 kilometreden sağlanabiliyor ve görüntü aktarımı gerçekleştirilebiliyor. Araç gelecek mermilere ve roketlere karşı da korunaklı olarak tasarlandı.

Oğuzkağan Firmasını ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılı projelerinin devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.