YERLİ VE MİLLİ YÜKSEK GÜÇLÜ RÜZGAR TÜRBİNİ ÜRETİMİ BAŞLIYOR

YERLİ VE MİLLİ YÜKSEK GÜÇLÜ RÜZGAR TÜRBİNİ ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Son yıllarda yerli ve milli teknolojilere yönelik tasarımlarıyla ve üretim kabiliyetleriyle dikkati çeken Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ile ASELSAN arasında yerli rüzgar türbini imalatının yapılması için sözleşme imzalandı.

Sanayi İş Birliği Projeleri kapsamında, son yıllarda yerli ve milli teknolojilere yönelik tasarımlarıyla ve üretim kabiliyetleriyle dikkati çeken Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ile ASELSAN arasında yerli rüzgar türbini imalatının yapılması için sözleşme imzalandı.

Proje kapsamında üretilecek 4 megavatlık ilk 2 yerli türbin ise Türkiye’nin rüzgar başkenti İzmir’de kullanıma sunulacak. Türkiye’nin ilk rüzgar santrali olan Alaçatı Rüzgar Enerjisi Santrali yerli türbinlere de ev sahipliği yapacak.

Proje sonunda, yüksek güçteki yerli türbinlerin imalatı sağlanacak ve bu alandaki yurt dışına bağımlılık azaltılacak.

Bilindiği gibi Türkiye son yıllarda yapılan RES yatırımlarıyla 2021’i rekorla kapatmıştı. Toplam kurulu gücü 100 bin megavata yaklaşan Türkiye’de rüzgar enerjisinin gücü ise 10 bin 750 megavatın üstüne çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.