YILMAZ REDÜKTÖR İLK YERLİ TRAMVAY DİŞLİ KUTUSUNU ÜRETTİ

YILMAZ REDÜKTÖR İLK YERLİ TRAMVAY DİŞLİ KUTUSUNU ÜRETTİ

4 yıl önce, Durmazlar firması önderliğinde, ASELSAN ve kardeş firma ELK Motor arasında yerli tramvay çekiş sistemi tasarlamak ve üretmek konusunda bir anlaşma yapıldı.

Dr. İlhami Pektaş

4 yıl önce, Durmazlar firması önderliğinde, ASELSAN ve kardeş firma ELK Motor arasında yerli tramvay çekiş sistemi tasarlamak ve üretmek konusunda bir anlaşma yapıldı. Proje, TÜBİTAK/TEYDEB kapsamında yürütüldü ve başarıyla sonuçlandırıldı.

Bu projenin çıktısı olarak şu anda Durmazlar yüzde yüz yerli bir tramvay markası üretti. Motoru ELK, dişli kutusu Yılmaz Redüktör, sürücüsü Aselsan tarafından geliştirilen ve üretilen bu yerli tramvayın, şasesi ve bogi çekiş sistemi ve tüm sistem entegrasyonu ise Durmazlar tarafından yapıldı.

Yılmaz Redüktör, Türkiye’de üretilen ilk yerli tramvayımızın dişli kutusunu üretmenin gururunu yaşıyor.

ARGE’ye büyük önem veren Yılmaz Redüktör, ayrıca alternatif dişli malzemeleri ile dişli ömür ve yük taşıma kabiliyetlerinin artırılması, motora entegre sürücü, Nesnelerin interneti, yüksek verimli sonsuz vidalar gibi projeler yürütüyor.

Yılmaz redüktör ve kardeş kuruluşu ELK Motor çok rahat çekiş sistemleri yani motor üretebilecek yetenekte bir firmamız.

Kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.