1980 öncesi dönemde Milliyetçi-Ülkücüler, Milli Görüşe yakın olan kitlelere hep mesafeli oldular.


Akparti iktidarında da bu mesafe korundu. Bahçeli’nin Akparti iktidarının önemli bir bölümünde sert muhalefet yapması eski bilinç altının beslenmesine yol açtı.

Bugüne gelinceye dek MHP’de çok şeyler yaşandı ve Bahçeli-Erdoğan ilişkisi ittifak ötesinde karşılıklı olarak büyük bir sevgiye ve güvene dönüştü. Ancak, bu tablonun MHP tabanına bu derece yansımadığını söylemek mümkün. Bunda IYI Partinin varlığının önemli etkisi olduğu gibi Bahçeli’nin kendi tabanında bu yönde ciddi bir değişim sağlayamamasının da son derece etkisi var. Bahçeli, iktidara ortak olmak yerine ona destek olma sınırında durunca birçok MHP’li açıktan İktidara muhalefet ediyor. Bu durum ise (gördüğüm kadarıyla) birçok Akpartili’nin tepkisini çekmekte.

Velhasıl MHP,Ak Parti ittifakı garip bir düzlemde yol alıyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.