2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 yılı itibariyle LYS tercih sonuçları en çok arananlar listesine girdi. Binlerce öğrencinin üniversite lisans eğitimi için girdiği ÖSYM LYS tercihleri ne zaman belli olacak? İşte detaylar haberimizde...

KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Üniversite başvuruları hem internet üzerinden hem de üniversiteye giderek yapılabiliyor. Üniversite, kayıt işlem tarihlerini açıkladıktan sonra öğrenci o tarihler içerisinde istenilen belgeleri üniversiteye teslim etmesi gerekiyor. 

LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

2017 yılı itibariyle yapılan üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/sayfasından erişime açılacak. LYS tercih sonuçları posta ile adreslere gönderilmeyecek ve sadece elektronik ortamdan öğrenilebilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.