2021 İHRÂCÂTIMIZ 225 MİLYAR 368 MİLYON DOLAR PEKİ BU NE DEMEK ?...

Şu bilgiyi de hemen arzedeyim kıymetli dostlarım : İhrâcâtımızın ithâlâtımızı karşılama nisbeti % 83,1. Yani burada makasın (dış ticâret açığı) çok hızlı ve ciddî bir şekilde kapandığını da görüyoruz. Cumhurbaşkanımız, 2022 İhrâcât hedefimizin 250 Milyar Dolar olduğunu da açıkladı. Yani neresinden bakarsanız bakınız, son derece iftihâr edilecek muhteşem bir tablo var karşımızda ; elhâmdülillâh.

"Efendi, sanane zenginlerin yaptığı ihrâcât'tan, kazandıkları paralardan ! Senin cebine ne giriyor ?!" diyenler var, kıymetli dostlarım. Bu konuda cevap olmak üzere daha önce birkaç paylaşım yapmıştım. Fakat "et'tekrârü âhsen, velev kâne yüzseksen" fehvâsınca, güzel ve faydalı şeyler ne kadar tekrâr edilir ise, o kadar "nüfûz edici" olur, meselenin ehemmiyet ve kıymeti daha iyi anlaşılır.

Kıymetli dostlarım, bu suâli soranlara şöyle cevap verebiliriz :

İhrâcât, aynı zamanda imâlât / istihsâl ve mevcût kapasitenin artması ve yeni müesseselerin kurulması ve istihdâm demektir. Ayrıca Devletimiz bu ihrâcât gelirlerinden, çok mühim miktarda vergi geliri elde ediyor, yeni yatırımlar, altyapı-üstyapı tesisleri bu paralarla finanse ediliyor.

Meselâ dünyada, her biri en ileri teknoloji ile mücehhez ve en büyük kapasiteleri hâiz 2 Sismik ve 4 sondaj gemisine sahip olan kaç ülke var ? Meselâ 20 sene önce 26 olan havaalanı sayımız 52'ye çıkarılmış, meselâ son 20 sene de 600 civârında baraj ve üzerlerine de hidroelektrik santrali yapılmış, meselâ 6100 Km olan Bölünmüş Yol uzunluğu, 28.400 Km'ye çıkarılmış, meselâ uzay'a 8 uydu göndermişiz, 2 tanesi de "yerli ve millî olarak" imâlât safhasında...

Böyle "binlerce" misâl verebiliriz..

Bunların hepsi "bizim için" yapılıyor, çocuklarımız ve torunlarımız için ve istiklâlimiz ve istikbâlimiz için yapılıyor.

Yapılan işlere adâlet ve insâf nazarı ile bakılır ise, "koşan-terleyen" fedâkâr insanlar görülür elbette.. Cenâb-ı ALLAH (C.C.) bizim için çalışan, koşan, terleyen fedâkâr insanlardan razı olsun, onları hep muhafaza ve muvaffak ve muzaffer eylesin. Bizleri de, "yigitleri öldürmeden" haklarını teslim eden duacılardan ve kadir-kıymet bilenlerden eylesin inşallah.

Selâm ve dua ile kıymetli dostlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.