Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

43 yıl sonra Mecliste temsil edilme heyecanı yaşanıyor

Seydişehir’ e bağlı Ortakaraören mahallesi. Aklımda ve gömümde kalan ise KASABASI. Sadece Konya’ da değil, Ülke genelinde de zaman zaman adından sıkça söz ettiren önemli bir yerleşim birimi.

KONU; “ Eski tarihlerde bir olaya karışan vatandaşın dilekçe yazdırmak istemesi ile başlıyor;

Konya Seydişehir Ortakaraören Kasabasına gelen vatandaş Eşek üzerinde bulunan kasaba sakininden yardım ister. Bunun üzerine merkep üstündeki adam bir dilekçe yazar ve gelen misafire sen bunu al nahiyeye götür. Orada işini gör. Aldığı dilekçe ile adli makamlara başvuran vatandaş işini hallederek berat eder.

Bu hikâye diğer vatandaşlara da örnek olur. Kimin başına bir iş gelse ‘Git Ortakaraörene kimi görürsen gör, bir istida yazdır. Onlar eşeğin üzerinde bile istida (dilekçe) yazar, adamı ipten alır. Senin işini ancak Ortakaraörenliler halleder” denildiği anlatılır.

Bu hikaye ile adından söz ettiren Ortakaraören bir dönemde çıkardığı 3 milletvekili ile de tüm ülke de adından söz ettirir.

Necati Kalaycıoğlu, Mustafa Üstündağ, Oğuz Atalay.

Bu isimleri bir çırpıda okuyuverdik, ancak küçük bir kasabadan aynı anda üç milletvekilin mecliste görev alması geçiştirilecek bir durum değil.

Birçok İl ve İlçe’nin bir milletvekili ile mecliste temsil edilmek için yıllarca beklediği, hatta hiç temsil edilmediği düşünülür ise, Ortakaraören’in aynı anda üç milletvekili ile temsil edilmesinin daha iyi anlaşılacağından eminim.

Bunun yanında Mustafa Üstündağ’ ın Milli Eğitim Bakanlığı yapması, Necati Kalaycıoğlu’nun Etibank Alüminyum tesislerinin temellerinin atılmasındaki emekleri efsane gibi hala konuşulur.

Ortakaraören işte böyle bir yer.

Bahsi geçen milletvekillerinin 1980 ihtilali sonrasında görevlerinin sona ermesi ile Ortakaraören sessizliğe büründü, adeta kendi kabuğuna çekildi.

14 Mayıs tarihinde yapılacak Milletvekili listelerinin açıklanması sonrasında Ortakaraören bir anda adından tekrar söz ettirmeye başladı.

Deyim yerinde ise adeta küllerinden doğdu.

CHP Konya milletvekilleri listesinde Barış Bektaş’ ın birinci sırada yer alması büyük yankı uyandırdı. Bu arada yine bir Seydişehir’ li olan Hasan Ekici’ nin de aynı partiden listede ikinci sırada olması, bir anda Seydişehir’i ve Ortakaraören’i hem Konya’da hem de Ülke genelinde ön plana çıkardı.

Bugünlerde nereye gitsem, kimle konuşsam Barış Bektaş ve Hasan Ekici soruluyor.

Seçim olup, mazbatalar alınmadan kesin bir ifade kullanmak yanlış olur, ancak görünen o ki Bektaş ve Ekici mecliste Seydişehir’ i temsil edecek.

İlerleyen zamanlarda gelişmelere göre isimlerinden ve çalışmalarından söz edeceğim.

Şu anda Ortakaraören’den bahsetmek istiyorum.

Eşeğin üzerinde istida yazma ile başlayan ün, daha sonra aynı anda üç milletvekili ile temsil edilme ile devam etmiş.

Bugünlerde ise Barış Bektaş ile tekrar gündemde.

Barış’ ı tanırım, karakterini, kalitesini bilirim, bugüne kadar çok çalıştı, emek sarf etti, zaman harcadı, karşılığını da listenin başında yer alarak buldu.

43 yıl sonra Mecliste temsil edilme imkanını ve heyecanını elde etmek o kadar kolay değil. Şimdilik hayırlı olsun demekle yetiniyorum.

ANCAK, seçildiği takdirde kendisini çok önemli görevlerin beklediğini de hatırlatıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.