ABD'de sağlık sistemi neden çöktü!! ABD vaka ve ölü sayısı neden fazla!!

ABD'de sağlık sistemi neden çöktü!! ABD vaka ve ölü sayısı neden fazla!!

ABD'deki saplık sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz. New York'ta yaşayan Türk yatırım danışmanı Turgan Zülfikari ABD'nin çok tartışılan sağlık sistemini anlattı. Haberimizin devamında...

ABD'deki saplık sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz. New York'ta yaşayan Türk yatırım danışmanı Turgan Zülfikari ABD'nin çok tartışılan sağlık sistemini anlattı.

Ayağınız kırıldı, ambulans sizi hastaneye götürdü, 3-4 gün orada kaldınız. Oradan 15-20 bin dolardan aşağı bir faturayla kurtulmanız imkansız.

Hastaya çıkarılan kabarık faturanın bedeli 1 milyon dolar olsun Bunu o kişi ödemiyorsa ''şahsi iflas'' ilan edilebilir ve Türkiye'deki gibi hapis yatmadan kolayca bu işten kurtulabilir.

ABD'de 100 dolar olan ilça, Kanada'da 30, Türkiye'de 10, Kenya'da ise 3 dolardır. HAl böyle olunca ABD'de herkes ölze sağlık sigartasına muhtaç hale geliyor.

En düşük gelirli kesim bunu ispat ettikten sonra ücretsiz olara 'medicaid' denen federal sağlık şemsiyesi altına girebiliyor. En zenginlerin özel sağlık sigortaları mevcut. Ama yüz milyonlarca kişinin yer aldığı küçük firmalara çalışanlar ya da serbest çalışanlar belirsizlik içerisinde.

Düzenli vergilerini ödense bile sağık sigorta primleri çok yüksek olduğu için kimse bu tutarı yatıramıyor.

Doktorlar ABD'nin en güçlü lobicilerinden ve statükoyu korumak için seferber durumdalar. Aynı sağlık sigortası firmaları gibi bolca para döküp ABD'nin bu alandaki politiklarında belirleyici rol oynuyolar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.