Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Akla ziyan sorular

Ölü fareye kurşun sıkılır mı? Sıkılmaz mı?

‘Kumpas’ nasıl kurulur? En iyi bilen kimdir?

Ali’nin külahı Veli’ye giydirilirse; Veli, Ali olur mu?

Yeni düşmanlar ihdas edilmezse, ne olur bizim halimiz?

Eşek, boyandığında, ‘eşeklik’ten kurtulup, Meşek mi olur?

Horozların yumurtladıkları görülürse nasıl bir yorum yapılır?

Güç zehirlenmesine maruz kalanların tedâvi imkânları var mıdır?

Bilmem ki, iklim mi insanın içinde; yoksa insan mı iklimin içinde yaşıyor?

OMO reklâmında ‘kirlenmek güzeldir’ deniyordu. Durum gerçekten öyle midir?

Doğumuna sebep oldukları için ana ve babasını şikâyet eden bir genç gördünüz mü?

Yenilen dürümün son lokması, bardakla içilen ayranın son yudumuna nasıl denk getirilir?

Peygamberi ile alay edilen ve buna hiçbir tepki vermeyen bir dinin mensubu nasıl nitelendirilmelidir?

Onlarca yıl postal yalamaya alışmış olanların önünden postal çekilirse, o yalayıcılar postal niyetine ne yalamaya başlarlar?

Aynı olay karşısında, bazılarının içi kan ağlarken, bazılarının kahkahadan kendilerinden geçmeleri nasıl bir duygu halidir?

Birileri bir gün bağırmış: Durun kalabalıklar! Bu cadde çıkmaz sokak! Gerçekten O’nun bahsettiği o cadde, ‘çıkmaz sokak’ mı?

Ne olmuş, ne olmuş? Mevsimler yer mi değiştirmiş? Kışlar, YAZ; Baharlar, KIŞ mı olmuş? Olduysa eğer öyle, bana neden haber vermediler?

Bir zamanlar bir yazar, ‘Mağrib’in çocukları bir gün oraları yakacak, yaşanmaz hale getirecek’ demişti. Acaba o zaman bu zaman mıdır?

Ne garip! Adama küfrediyorsun, seni dövmeye kalkıyor. En azından 'ben de senin...' diyor! Adamın Peygamberine küfrediyorsun. Tık yok… Adı da Müslüman... Hey Allah'ım, bu 'Müslümanların' sinirleri ne zaman alındı? Kim veya kimler aldı? Geri verecekler mi?

Hani diyorum; dünyada 7 milyar civarında âdemoğlu yaşıyormuş. Gerçek sayısını ancak Allah bilir! Çünkü her saniye ölen ve doğanların sayılarını bilmek mümkün değil... Eeeee? Bu rakamın içinde ‘veliler’ ve ‘deliler’ de var... Hani genel anlamdaki anlamları ile... Şöyle bir soru geliyor aklıma: şu anda yaşamakta olan tüm deliler, 'akıllı' olsalardı; tüm akıllılar, 'deli' mi olurlardı?

Hülâsa;

Daha çok soru var da…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.