Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

ARŞİVDEN: ERKEN SEÇİM ÜZERİNE KURGU-HASBİHÂL

ARŞİVDEN: ERKEN SEÇİM ÜZERİNE KURGU-HASBİHÂL Prof. Dr. Salih Şimşek

- Dostlarım! Ülkemizin hemen şimdi, acilen, erken seçim kararı alması gerekiyor!

- Niye? Rahatlık mı battı?

- Sebep ne hocam? ‘Ne seçimi?’ dememde sakınca yoktur inşallah?

- Hoppalaaaa… Niçin? Durup dururken bu da nereden çıktı? Daha karpuz keseceğiz.

- Neden? Ülkemizde bir hükümet krizimi mi var?

- Dostlarım! Nedeni olması gerekmiyor ki... Ülkemizin kronik hasta muhalefeti adına ben söylüyorum. Bir mahzuru var mı? Onlar söylerse oluyor da, ben söyleyince olmuyor mu?

- Eeeee… Olsun be hocam.

- Teşekkür ederim. İstemek parayla değil ki... İsterim de isterim. Geç kalmadan isterim, erken seçim isterim! İstemeyenler istememeye devam edebilirler, bir mahzuru yok ki...

- İyi güzel de… Bu pazara seçim yetişmez Hocam.

- Yapma Hocaaammm, İdris Bal güçlensin, İdris Naim Şahin takla atsın, Emine Ülker saç stilini değiştirsin, Şaraptan Anlayan Adam kendine gelsin, Akmollaoğlu kararsın ve Bebecan biraz daha büyüsün, Yapraklar yeşillensin, Devid büyüsün, Tavukçu Marrem partisini kursun… Bahar gelsin, nergisler ve sümbüller açsın, emrin olur, derhal seçim yaparız. Ortalıkta görünmeyen Haşim Bey’i bile aday yaparız. Fethullah ile ilgili bir emrin varsa söyle lütfen.

- İlla da bu pazara yetişsin de… Hangi parti olursa olsun. Beni vekil seçmezseniz küserim.

- Gözünüzde büyütmeyin. Ülkemizde siyasi parti kurmak, turşu kurmaktan kolay… Yakında Özdağ da bir tane kursun de Marul Apla’ya faydası olsun.

- Hocam, seni 1. sıraya alalım. Çalışmana gerek yok. Nasıl olsa senden sonrakiler çalışacak ve sen otomatik olarak seçileceksin. (Bu kıyağımızı da unutmayın)

- Ben parti marti bilmem. Seçim isterim, hem de erken seçim. Konuşanları dinlemek insanı rahatlatıyor! Ben en iyisi terziye bir takım sipariş edip kartvizitimi de şimdiden bastırayım.

- Filan Bey, ehh, artık sen de kendini biraz hazırlasan fena olmaz hani...

- Seçimin sonucu belli üstat... Milleti boşuna uğraştırmayın.

- Haklısın ama… Sonucu belli olanlar daha çok zevk veriyor insana...

- Suphanallah... Seçime gitsek ne olacak ki? Sonuç aynı... Seçimlerden bıktı millet.

- Hocama evde ‘herif kahvesi’ yapmışlar galiba.

- ‘Herif kahvesi’ de ne ki? Yeni mi çıktı? Filtre edilmiş mi ham mı?

- Ne demiş atalarımız? Bir deli bir kuyuya bir taş atar, 40 akıllı çıkaramaz! Ne kadar doğru... Benim teklifim üzerine yapılan tartışmalara ve yorumlara bir bakar mısınız? Yaşasın deliler ve delilikler!

- Hocam, erken seçim istiyorsan bu ülkede, top sakal çetesi var onlarda istiyor. Acaba destek verirler mi? Sanırım Pensilvanya'ya danışıp öyle karar verirler. Ama biliyorsunuz hocam ne karar alırsanız, zaten mecliste vekillerimiz bize öğretmişler hemen elimizi kaldırırız...

- Zübükzade, sizin de desteklerinizi beklerim. İlk secimde ipler benim elimde olacak…

- Boş yere heveslenmeyin! Bu talebinizi iptali için, ChP anayasa mahkemesine götürür. Hani bildiğimiz götürme şekli… ChP’li hukukçular mecliste dosya hazırlayıp yüksek yargıya başvurur. Fakat daha pratik yollar da bulurlar mecliste… Pensilvanya’ya doğru tünel kazıp öyle götürürler. Bidon da zaten orada…

- Ben anlatanın yalancısıyım, tünel kazmada en zorlandıkları yer Cinnah yokuşuymuş...

- Erken seçimden söz edince, her nedense Ekmelettin Bey aklıma geldi. Aday olur mu ki? CB olamadı, bari BB olsun da ekmeğimizden olmayalım.

- Ben de bu isteğe katılıyorum, geçen secimden farklı bir yere vereceğimden…

- Bende ‘geç seçim’ istiyorum, nasılsa seçim sonuçları belli! Son yılların başarı grafiğine göre yüzdeliklere ayar çekilir olur, biter!

- Hocam size katılıyorum. zira önümüzdeki seçimleri, kaos çıkarıp yaptırmama riski var… Onlar kaos planı yapmadan biz seçimleri yapmalıyız. Baraj indiriliyorsa, hemen bir Parti kuralım... Parti kurmak nasıl olsa turşu kurmaktan kolay… Mevcut partilerin birçoğunu geride bırakacağımız kesin... “İktidar olamaz mıyız?'' İktidar olmak kimin umurunda ki... Siz CeHaPe’nin iktidar olmak gibi bir derdi mi var sanıyorsunuz?

- Ben burada bir hatırlatma yapayım da… Bir zamanlar Nuh Meteler, Vural Savaşlar vardı… Hele bir Başsavcı vardı ki akılara zarar… %45 oyla iktidar olan bir partiyi kapatmaya bile kalkmıştı. Bu briyantin saçlı, onlardan hiç ders almaz mı acaba?

- Belki unuturum. Teklifimdir. Kurulacak partinin adı, “Osmanlı Yörükleri Partisi” olsun. İktidar olur olmaz da AYM’ni kapatalım da millet rahat etsin.

- Bakıyorum da tartışmalara gülenler var. Gülecek ne var? Amerika heyecan olsun diye ikiz kuleleri yıkmadı mı?

- Kahkahalarla gülüyorum. Bir ‘deli’ neler yapabiliyormuş, hayret... Demek ki 1nci, 2nci ve 3ncü Dünya Savaşları böyle bir Deli'nin attığı birer taştan çıkmış!

- Evet, evet… Bizim deliliğimiz, eskiden İmparatorluk kurduruyormuş!

- Hocam siz kuyunun yolunu buldunuz etrafta taş çok zaten bazen kuyuya bir taş at, diğer abilerimi tenzih ederek, biz deliler zaten kuyunun başındayız.

- Bu konuyu bugün de tartışabiliriz, nasılsa kuyudan taş çıkacak. Bence seçim barajı kalksın, derhal seçim yapılsın, Haşim de seçime katılsın, "hörst gıbıdıh gıbıdıh, cumburlop glup glup" daha fazla "anayasal demokrasi" yolunda ilerleyelim.

- Lay lay da lay lay... Oh be şimdi çok daha iyi anladım bir “gündem nasıl belirleniyor?”, İnsanlar nasıl meşgul ediliyormuş!

- Son dakika... Uzun zamandır sütre gerisinde saklanan Haşim, kılıcını kuşanmış meclise doğru küheylanına binip dörtnalla geliyormuş. Nal sayısı sekiz de olabilir, muhtelif rivayetler var… Meclise karşı saldırıya geçtiğini bildiren haber bültenleri var ama bu haber de ihtilaflı.

- Bak arkadaşım, sözün bittiği yerde ‘Atatürk’ diyeceksin, örtük biçimde dine söveceksin, çevreciliği abartarak siyasal muhalefet yapacaksın, TÜSİAD önerilerini savunacaksın, “Atatürk öğretmen maaşlarına şöyle duyarlıydı, kadın haklarına böyle duyarlıydı, Çankaya'da mevlit okuturdu” diyeceksin... Veya böyle diyenler olacak... İşte bu kategoriye ulusalcı deniyor. Seçimde oy almak için bunların hassasiyetlerini de gözetmek gerek.

- Tamam dostlar, tamam… Bence oyları da kuyu atalım. Muhalefet çıkarmak için kendi feda edecek mi görelim!

- Dostlar, ben taşı attım. Siz çıkarmaya çalışın. Ben artık ortadan çekiliyorum. Gerisini siz düşünün!

- Olmaz ki böyle de olmaz ki… Böyle başımıza seçim çıkarıp sıvışmak olmaz.

- Hocam kuyunun başında bekleyenleri de destekliyoruz, bil de…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.