Aşağıdaki tabloda verilen amino asit değerleri beyaz üçgül polenine aittir.

Her polenin amino asit değerleri aynı değildir. Fakat beyaz üçgül poleni arılar tarafından tercih edilen polendir. Üçgül poleninin protein oranı %19,97'dir. Fakat protein oranı bir yere kadar önemli olduğu her zaman söylerim. Önemli olan arılar için yüksek sindirebilir protein ve bazı amino asitlerce zengin veya fakir olması gerekir.

Bunu paylaşma nedenime gelince. Bir arı yemi oluştururken arı yeminin içeriğindeki proteinin arıların tercih ettiği bir çiçek kaynağına benzemesi gerekir. Bu üçgül olur veya söğüt olur fark etmez. Ben şimdilik üçgül poleninin değerlerine bakıyorum.

17 çeşit amino asit değerleri var. Bunların toplam protein değerine oranı, birbirine oranları yapılacak bir arı yeminin içindeki proteini oluşturan amino asitlerin oranları tutuyorsa veya yakalıyorsa oluşturulan arı yeminin protein bakımından üçgül polenine eşdeğer bir arı yemi üretilmiş olur.

Fakat çeşitli çiçek kaynağına ait polenlere de yer verilebilir.

Buradaki amaç bir işi yaparken dayanak noktası oluşturulmalıdır. Bu dayanak noktası bilimsel veriler ile sağlamlaştırılmalıdır.

Üçgül polenini incelediğimizde izolösin toplam protein miktarına oranı %4,8'dir. Metiyonin oranı %1,2 olduğu görülüyor. Daha önceki paylaşımlarda izolösin oranının en az %4 olması, metiyonin oranı ise %1,5 geçmemesi gerektiğini söylemiştim. Üçgül poleninin izolösin ve metiyonin değerleri istenilen değerleri yakalamıştır.

asagidaki-tabloda-verilen-amino-asit-degerleri-beyaz-ucgul-polenine-aittir.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.