Bağcılar Halkı, Bağ Bozumunda, Geleneklerini Sürdürdü!

Bağcılar Halkı, Bağ Bozumunda, Geleneklerini Sürdürdü!

Bağcılar da her yıl düzenlenen geleneksel bağ bozumu şenliklerinden üzüm dolu anlar ekranlara yansıdı

Bağcılar da her yıl düzenlenen geleneksel bağ bozumu şenliklerinden üzüm dolu anlar ekranlara yansıdı

 

Bağcılar Belediyesi’nce, ilçenin tarihini yaşatmak amacıyla hizmete sunulan Nostalji Parkı’nda vatandaşlar dallarından yeni koparılmış üzümleri doyasıya yediler. 9 çeşit üzümün olduğu bağda vatandaşlar aynı zamanda usta aşçılar tarafından kazanda kaynatılan organik pekmezi içtiler. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da üzüm bağında vatandaşlarla bir arada bulunurken, dallarından kopardığı üzümleri vatandaşlara ikram etti. Başkan Çağırıcı aynı zamanda pekmez kazanının başına geçerek aşçılardan organik pekmez ile ilgili bilgi aldı.
Başkan Çağırıcı bağda yaptığı konuşmada, çocukken bağlarda üzüm yediklerini ifade ederek, "Bugün Bağcılar’da bağ bozumunu yaşıyoruz. Bağcılar Selanik göçmeni vatandaşlarımızın oluşturmaya başladığı ve daha sonralarda göç yoluyla oluşmuş bir ilçemiz. Bizler çocukluğumuzda bağlardan üzüm yerdik. Çocukluk zamanımızda her meyvenin Bağcılar’da yetiştiğini gördük. Daha sonralarda yoğun bir göçle beraber maalesef bunlar yok olmuş. Bizde imkan buldukça bu tür yeşil alanları oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

“NOSTALJİ BAHÇELERİ BİRLİKTELİĞİ ARTIRIYOR”
Nostalji bahçelerini piknik yeri olarak kullanıldığını belirten Çağırıcı, “Fazlasıyla bahçelerden istifade ediyoruz. Benim için en anlamlı olanlardan bir tanesi de hemşerilik ve komşuluk bilincinin vatandaşa aşılanmasıdır. Farklı yörenin insanı burada piknik yaparken, birbirlerine yardımcı oluyorlar. Komşuluk bilinci arttığı zaman insanlar birbirlerini yakinen tanımaya başlıyorlar. Bunlarda gerçekten çok güzel görüntüler oluşturuyor” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN ÜZÜM BAĞINA TAM NOT
Nostalji bahçeleri adı altında mahalle arasına oluşturulan üzüm bağı vatandaşların piknik yapması ve nostaljiyi yaşatması yönüyle dikkat çekiyor. Bağ bozumuna katılarak asmaların altında oturan Gülizar Şavlı, “Üzüm bağımızdan çok memnunuz. Bütün mahalle halkı buraya geliyor, pikniğini yapıyor. Eğleniyor, yiyip içiyor. Çok iyi teşekkür ederim” dedi.
85 yaşındaki Şevket Yerlitaş ise, “Ben burada oturuyorum. Bu bağ benim çok hoşuma gidiyor. Hiç olmazsa balkondan baktığım zaman burada üzüm bağını görmek beni mutlu ediyor” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.