Barzani'den PKK'ye Yapılan Hava Saldırılarına İlişkin İlk Açıklama

Barzani'den PKK'ye Yapılan Hava Saldırılarına İlişkin İlk Açıklama

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani’nin, Başbakan Davutoğlu’na PKK’ye yapılan hava saldırıları nedeniyle üzüntü duyduğunu illettiği açıklandı. Açıklamada “Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. ..

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani’nin, Başbakan Davutoğlu’na PKK’ye yapılan hava saldırıları nedeniyle üzüntü duyduğunu illettiği açıklandı. Açıklamada “Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. Çünkü barış sorunların tek çözüm yoludur” denildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesi ve düzenlenen hava saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Barzani’nin bugün Davutoğlu’yla bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Barzani, Davutoğlu’na Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) PKK’ye yapılan hava saldırıları nedeniyle üzüntü duyduğunu ifade etti.

Barzani, “Barış için şimdiye kadar elimden geleni yaptığım gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğim” dedi.

Konu hakkında detaylı olarak konuşulduğu belirtilen açıklamada, Barzani “Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. Çünkü barış sorunların tek çözüm yoludur” dedi.

Yıllar sürecek bir diyalogun, bir saat sürecek savaştan bile daha iyi olduğunun belirten Barzani, “Bundan dolayı Kürdistan Böglesi gerginliğin daha da artmaması için elinden geleni yapacaktır. Çözüm sürecine dönüş en iyi yoldur” dedi.

Daha önce barış sürecinin başarıya ulaşması için çaba sarfettiğini ve elinden geleni yaptığını belirten Barzani, “Şimdi de bu gerginliği ortadan kaldırılması için elimden gelini yapacağını” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.