Batman'daki Ayak İzleri Görenleri Hayrete Düşürdü

Batman'daki Ayak İzleri Görenleri Hayrete Düşürdü

Batman'a bağlı Gercüş ilçesinde kayalarda meydana gelen ve mukaddes olduğu düşünülen ayak izleri görenleri şaşırttı.

Gercüş'te bademleri ile nam salmış ve bu bademlerden ismini alan Çiçekli köyünde kayalarda görülen ayak izleri dikkatleri çekti.Köy sakinleri asırlık kayalarda görülen ayak izlerinin,Turizm Bakanlığı tarafından korunmasını istiyor.

Köy sakinlerinden Selami Altun,bu ayak izlerinin Allah dostlarına ait olduğu ve bu izlerin yüzyıllk olduğunu belirtti.Açıklamanın devamında iste Altun ;"Kayada belirlenen izler sağ ve sol ayak izleridir. Bunun için yüz yıllardır atalarımızdan öncede bu kayada iki ayak izi var. Bu izler Allah'ın bir hikmetidir. Kayadaki izler bir peygamber veya bir Allah dostu basmış ve ayak izleri olmuştur. Ayak izlerinin bulunduğu bölge 'pike nebi' (nebinin ayak izi) olarak adlandırılmış.Bizce kutsal bir işarettir. Ancak bazı hazine avcıları tarafından bir işaret olasılığıyla gelip gizliden etrafını kazıyorlar. Bu tarihi izler tahrip ediliyor. Hazine avcıları zarar veriyorlar, değerli bir tarihi eser olduğundan tahrip olmasını istemiyoruz. Köylüler peygamberin ayak izleridir diye çok hürmet ediyorlar.Bu ayak izler bir tarihi eserdir. Tarihi eser olmasaydı atalarımız bu vadiye 'nebinin ayak izi' diye isimlendirilmeyecektir.  İki net bir silik toplam üçayak izi var. Bu ayak izleri tesadüfi bir şey değildir. Allah'ın bir hikmetidir. Köylüler mukaddes olarak gördüğü ayak izlerinin etrafını bir dönem taşlarla duvar örüyorlardı. Şimdide mukaddes olduğundan köylüler hürmet ediyor ama gösterilen hürmet eskiden daha çoktu.".dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.