Arif Ali CANKAN

Arif Ali CANKAN

Beyin Verimsizliği

En zeki ve başarılı öğrencilerimizi TIP'a göndermeyi doğru bulmuyorum. Neden?
Elbette tıpta, eğitim de diğer meslek dalları da değerlidir ve kutsaldır. Lakin, Bu gün tıp puanlarının yüksek olmasındaki 1 numaralı neden iş garantisi ve ekonomik getirisidir. 
Oysa gelişmiş ülkelerde durum böyle mi? Örneğin İngiltere, en zeki ve başarılı öğrencileri Ting- Kuruluşlarına "project manejer" olarak yetiştiriyor. Bu proje yöneticileri, masum ifade ile uluslararası ülkelerinin politik çıkarlarını hedefleyen projeler üretiyorlar. Daha gerçekçi söylersek, Dünya'yı yönetiyor veya "ingilizlerin sömürge stratejisine" hizmet ediyorlar.

Hayır, hayır. Biz de sömürelim demiyorum. Bizim İlay-ı kelimetullah gibi bir kızıl elmamız var örneğin. Dünya'ya ilahi ve mutlak adaleti hakim kılmak. Yeryüzünden kanı göz yaşını, şiddeti kaldırmak ve kurdun kuzu ile birlikte yürüdüğü müesses bir nizam kurmak. Sömürülen, açlığa ve ölüme terke dilen Afrikayı, özellikle Endonezya'nın , Açe'nin veya dünyanın her tarafındaki mağdur ve mazlum milletlerin umudu olmak.

Bunlarla ilgili stratejist ve proje üreten beyinlerin gidip "insan tamircisi" ( oda lüzumlu ama daha alt puan alanlar yapmalı bu işi) olması stratejik bir beyin planlaması değil diye düşünüyorum.
Burada sistem tasarımını devletimiz düşünmeli. Sahi Devlet planlama teşkilatı ne yapar?

******

AFRİN Harekatı Kaçınılmaz!!

Şer güçlerinin Umut kalesi Afrin... Konuşulmaya başlaması bile onları büyük bir telaşa sevk etti. AK partili siyasetçilerin şehid edilmesi ve ve PKK'nın artan eylemlerinin sebebbi Afrin gözüküyor.
Lakin, Rusya ile yakınlaşma, telefon diplomasisi, Rus savunma bakanının gelmesi yeni bir hamle operasyonu olabilir mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.