Gündüz DEMİRHAN

Gündüz DEMİRHAN

Bir soru: Gazze'deki herkes Hamas mensubu mudur?

Başka bir soru:

Gazze'deki herkes Müslüman mıdır?

Niye mi soruyorum bu soruları? Bilmeyen ve konunun cahili olan çok... Adı İslamî direniş ile simgeleşmiş 5 kilometreye 9 kilometrelik, Bağcılar kadar bir yerde, izole edilmiş bir açıkhava hapishanesinde başka birilerinin ne işi olsun, değil mi? Böyle düşünmeyen kaç kişi var?

Doğrusunu anlatayım...

Gazze'de yaklaşık 4000 kişilik küçük bir Arap Hristiyan azınlık vardır.

Gazze Hristiyanlarının çoğunluğu şehrin Zeytun kısmında yaşamaktadır. Bir kısmı da kuzeyindeki Cebaliye'de 497 tarihinde yapılmış, 2022 yılında restorasyonu tamamlanöış tarihi kilise çevresindedir. Bunlar Yunan Ortodoks Kilisesi, Roma Katolik Kilisesi ve Baptist Kilisesi'ne üyedirler.

Yani her gördüğünüz sakallı dedeniz olmadığı gibi, Gazze'de her eylem yapan Filistinli de, Hamas mensubu değildir. Hele ki, Kassam Tugayı mensubu olmak için hafız olmak ve hakkında hiç yalan konuştuğu iddia edilmiş olmamak gereklidir.

Bilmem anlatabildim mi?

Not: Lafın gelişi dediğim "Bağcılar kadar bir yer" tanımlaması, durumun net anlaşılması içindir. 700 bin kişilik nüfus, 22 km²'lik Bağcılar'ın 2 misli alanda 45 km²'lik bir açık hava hapishanesinde yaşamaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.