Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

BİR YARIŞMA, BİR DERS VE BATININ VAHŞİ YÜZÜ

Fırsat buldukça benim de takip ettiğim 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışma programında şu soru soruldu:

"1980’lere kadar hangi ülkedeki yetim, gayrimeşru doğmuş, ebeveyni alkolik, ayrılmış veya fakir olan çocuklar devlet tarafından bazen açık artırmada satılarak çiftliklerde zorla çalıştırılmıştır?"

Seçenekler şöyleydi:

A:Danimarka,

B:Norveç,

C:İsviçre

D:Belçika

Yarışmaya katılan Batı hayranı bir Bayan öve öve bitiremediği Avrupa'da böyle bir şeyin olamayacağına inanmış olmalı ki, şıklara cevap vermekte hayli zorlandı.

Hele hele bir süre yaşadığı İsviçre'yi bir hamlede eleyerek orada yaşayanların çok medeni, kibar ve centilmen insanlar olduğunu ballandıra ballandıra anlatıyordu.

Gelin görün ki, cevap olarak Danimarka'yı seçen Bayan, sonuç İsviçre çıkınca şok oldu, ne diyeceğini şaşırdı ve onu anlamlı cümlelerle iğneleyip adeta tarih ve insanlık dersi vererek teselli etmek sunucuya düştü.

Bu soru ve cevapla Avrupa'nın karanlık geçmişi ve tek dişi kalmış canavar yüzü, tekrar gün yüzüne çıkmış oldu.

bir-yarisma-bir-ders-ve-batinin-vahsi-yuzu.jpg

Çoğu zaman absürt sorularla kalitesi düşen bu tür yarışmalarda bazen böyle güzel ve gerçeklere vurgu yapan ibretamiz sorular da çıkabiliyor. O yüzden bu soruyu kim hazırladıysa tebrik ediyorum. Bir tebrikim de sunucuya, nezih üslûbuyla verdiği güzel ders için.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.