BİZMİ ALLAH'I TERK ETTİK ALLAH MI BİZİ TERK ETTİ

Bu soruyu Şevki Yılmaz hoca efendi Medine'de bir Allah dostu zata sormuş.

Aldığı cevap. Evladım sen Allah'a kulluk yaparsan Allah seni neden terk etsin.

Elbette bizler, yani bu ümmet Allah'ı terk etti. İşte ondan dolayı ümmetin başı belalardan kurtulmuyor.

Yoksa Allah (cc) Kur'an'ı Kerim'in de

مَا يَفْعَلُ اللّٰهُ بِعَذَابِكُمْ اِنْ شَكَرْتُمْ وَاٰمَنْتُمْۜ وَكَانَ اللّٰهُ شَاكِرًا عَل۪يمًا

Eğer siz iman eder ve şükrederseniz, Allah size neden azap etsin! Allah şükre karşılık veren ve her şeyi bilendir. Nisa 147

لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِه۪ يَحْفَظُونَهُ مِنْ اَمْرِ اللّٰهِۜ

اِنَّ اللّٰهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتّٰى يُغَيِّرُوا مَا بِاَنْفُسِهِمْۜ وَاِذَٓا اَرَادَ اللّٰهُ بِقَوْمٍ سُٓوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُۚ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِه۪ مِنْ وَالٍ

Her bir insanın önünde ve arkasında Allah’ın emriyle onu kayıt ve koruma altına alan takipçi melekler vardır. Bir toplum, içinde bulundukları iyi hâli değiştirmedikçe, Allah, onlara olan nimetini değiştirmez. Fakat Allah, bir topluma kendi günahları yüzünden bir kötülük dilediği zaman, artık onun geri çevrilmesi mümkün değildir. Onları, Allah’tan başka koruyacak kimse de bulunmaz.

Rad 11

Bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah da onlar hakkında ki hükmünü değiştirmez.

Maalesef toplumumuz git gide menfi yönde değişiyor. Araştırmalar ülkemizde yalnız yüzde 19 unun beş vakit namaz kıldığını söylüyor.

Dolandırıcılık, vurgunculuk, azgınlık almış başını gitmiş durumda.

Ancak sıkıntılı anlarımızda Allah'ı hatırlarsak üzerimizde ki sıkıntılarda bitmez.

Allah (cc) Kur'an'ı Kerim de buyuruyor ki...

وَاِذَا مَسَّ الْاِنْسَانَ ضُرٌّ دَعَا رَبَّهُ مُن۪يبًا اِلَيْهِ ثُمَّ اِذَا خَوَّلَهُ نِعْمَةً مِنْهُ نَسِيَ مَا كَانَ يَدْعُٓوا اِلَيْهِ مِنْ قَبْلُ وَجَعَلَ لِلّٰهِ اَنْدَادًا لِيُضِلَّ عَنْ سَب۪يلِه۪ۜ قُلْ تَمَتَّعْ بِكُفْرِكَ قَل۪يلًاۗ اِنَّكَ مِنْ اَصْحَابِ النَّارِ

İnsanın başına bir sıkıntı gelince, Rabbine yönelerek O'na yalvarır. Sonra Allah kendisinden ona bir nimet verince, önceden yalvarmış olduğunu unutur. Allah'ın yolundan saptırmak için O'na eşler koşar. (Ey Muhammed!) De ki: Küfrünle biraz eğlenedur; çünkü sen, muhakkak cehennem ehlindensin!

Zümer 8.

İki arkadaş yolculuk yapıyordu. Çok tehlikeli bir yere geldiler. Birisi bildiği ne kadar dua varsa okumaya başladı. Dua etmeye başladı. O adam o tehlikeli yeri kan, ter içerisinde korka korka geçti.

Bir diğeri türkü söyleye söyleye aynı yolu çok rahat bir şekilde karşıya geçti.

O dua okuyan adama döndü bunun hikmetini sordu? Sen türkü söyledin çok rahat geçtin, ben ise dua ettiğim halde zar zor geçtim?

Arkadaşı dedi ki, sen Allah'ı dara düşünce hatırladın. Biz ise bugünlerin tedbirini çok önceden almış yani namazımızı niyazımızı rahat dönemlerimizde aksatmamıştık. Onun için şimdi zor zaman dada Rabbim bize kolaylık sağladı dedi.

Geçenlerde gördüm.. Suriye'li iki bayan akşam ellerinde telefonla son ayar bağırta bağırta sokakta müzik dinliyerek gidiyordular. Deri pantolonlar deri çeketler v.s

Hemen aklıma yukarda ki ayeti kerime yani

Zümer süresi 8 düştü.

Suriye'den titreye titreye bombaların altında denizden binbir güçlükle okuya okuya Almanya ya gelmiş. Şimdi rahata erince de mevlayı unut. Maalesef bu sadece bir misal.

Bu tür misalleri çoğaltabiliriz. Ameliyat masasında Allah diye bağıran insanların hastalığı atlattıktan sonra gününü gün ettiklerini görmüyormuyuz?

Peki bizler şubat ayında olan asrın felaketi denen depremden ders aldık mı?

Hayır. Asla hayır.

Molozların altındaki bayanların kollarını keserek bileklerinden altın bileziklerin alındığını gazeteler yazdı. Toplum müthiş bir azgınlık içerisin freni patlamış bir araba gibi son sürat gidiyor. Bakalım ne zaman devrilecek.

Peki Filistin'de ki düşman zulmünden ders alıyormuyuz?

Hayır. Asla hayır.

Banane elin arabından diyen bir sürü mahluk türedi bu ülkede.

Siyonizmin hedefinde Türkiye de var. Ysrın başında bombalar patlarken Allah'a yalvarman, ebabil kuşlarını beklemen sana bir fayda vermez.

İllede bizim kendimize gelmemiz gerekmektedir.

Musa da Allah'ın askeri Fir'avn da Allah'ın askeri. Neyi hak ederseniz o asker size gelir.

Ayeti kerimede

يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُٓوا اِنْ تَنْصُرُوا اللّٰهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ اَقْدَامَكُمْ

Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz. Muhammed 7

Arkadaşlar biraz kafamızı ellerimiz arasına alıp düşünmemiz gerekmektedir.

Acaba Allah'ın dinine yardım ediyormuyuz?

Rabbim bizlere islami şuur versin.

Rabbim ümmeti Muhammed'i korusun

Hamdolsun alemlerin rabbi olan Allah'a

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.