Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

BULUTTAN GELEN SES

BULUTTAN GELEN SES
Ebu hüreyre (r.a) ın rivayetine göre Peygamber (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuştur:Adamın biri çöl yürürken,filancanın bahçesini sula diye buluttan bir ses duydu.

O bulut derhal emredilen yere doğru yünelip suyunu taşlık bir arazide boşalttı. Adam bir de ne görsün? Şu yataklarından biri,suyun hepsini topladı.

O adamda suyu,akış istikametinde takip etti. Birde baktı ki,bir adam bahçedinde durup suyu sağa sola dağıtiyor. Suyu takip eden adam,bahçede ki adama, ey Allahın kulu,adın nedir? Dedi.Adam,adım filandır. Buluttan emir veren ismi dedi.

Bahçedeki adam,ey Allahın kulu,benim adımı neden sordun dedi. Buluttan sesi duyan adam,ben Bulut'un içinden bir ses duydum. Senin ismini verilerek filancanın bahçedini sula diye emredildi.

Sen bahçede ne yapıyorsun ki,bu dereceye erdin.Adam şöyle dedi: madenki bunu sordun,söyleyeyim. Ben bahçeden çıkan mahsule bakıp hesaplarım. Üçte birini tasaduk ederim. Üçte birini tetiz. Üçte biri de tohumluk olarak bahçeye ayırırım.(müslim).

Ey can kardeşlerim: Demeki cömertlik,insanı Allah'a yaklaştırır ve bazı melekler,kulların rızıklarıyla ilgilenip,Allah yolunda harcamanın sınırı yoktur. Bunu ancak karşılaşılan olaylar belirler.

Fakir ve muhtaç olan kimselere yardım etmek,kişinin rızkının genişlemesine artmasına sebep olur. Akılı mümin;fakirlerin,aile efradının ve bahçenin hakkını koruyan kimsedir.

(Her kim hakkıyla Allah'a yünelip takva sahibi olursa,elbete Allah rızka kefilim diye buyuruyor.cömertlik devamlı Allah'a yakındır ve Afu mağfiretine sebebdir.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.