ÇAYKUR, yaş çay bedellerini bayram öncesinde ödüyor

ÇAYKUR, yaş çay bedellerini bayram öncesinde ödüyor

ÇAYKUR, Mayıs ayında üreticisinden aldığı yaş çay bedellerini Ramazan ayı öncesinde öderken, Haziran ayında aldığı yaş çay bedellerini de bayram öncesinde ödüyor.

ÇAYKUR, Mayıs ayında üreticisinden aldığı yaş çay bedellerini Ramazan ayı öncesinde öderken, Haziran ayında aldığı yaş çay bedellerini de bayram öncesinde ödüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Ramazan ayından önce, Mayıs ayında aldığımız yaş çayların bedeli olarak 144 milyon TL ödeme yapmıştık. Ramazan ayına girmeden vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılaması için erken ödeme yapmıştık. Nasip olursa Ramazan Bayramı’ndan önce de Haziran ayında aldığımız 140 bin ton çayın karşılığı olan 220 milyon TL’yi dün ödemeye başladık. Ödemeler bugün devam edip yarın tamamlanacak. Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlarımız çay paralarını alabilecekler. Ramazan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyorum" dedi.

"ALIMLAR YOĞUNLAŞMADAN ÇAYINIZI VERİN"
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ikinci sürgün alımlarına başladıklarını belirterek, üreticilerden alımlar yoğunlaşmadan çaylarını toplayarak satmalarını istedi. Sütlüoğlu açıklamasında, “İkinci sürgün alımlarımıza başladık. Günlük 5 bin ton civarında alım gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı da sürekli ikaz ediyorum. Çaylar artık toplanacak olgunluğa ulaştı. Beklemeden çaylarını toplayıp bize versinler. Çünkü herkes bekleyip topladıkları çaylarını bir anda vermeye kalkınca kontenjan uygulamak zorunda kalıyoruz. ÇAYKUR olarak günlük 8 bin ton işleme kapasitemiz var. Alımlarımızı kapasitemize göre ayarlamak zorundayız. Çay toplama olgunluğuna ulaştığında acele etmeyen vatandaşlarımız zaman gecikince ise çaylarını toplayıp satmakta acele ediyorlar. Çaylarını erken toplayıp verilerse kendileri de rahat eden bizim de daha rahat alım yapmamızda yardımcı olurlar” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.