Çetin Erboğa Kars Ak Parti Aday Adaylığını Açıkladı

Çetin Erboğa Kars Ak Parti Aday Adaylığını Açıkladı

Çetin Erboğa 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerinde AK Parti’den Kars milletvekili aday adayı olduğunu belirtti.Çetin Erboğa, düzenlediği basın toplantısında AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Çetin Erboğa 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerinde AK Parti’den Kars milletvekili aday adayı olduğunu belirtti.
Çetin Erboğa, düzenlediği basın toplantısında AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Erboğa, gazetecilere yaptığı açıklamada, “07 Haziran seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2.5 aylık bir süre geçti. Parlamentoya giren 4 partinin “koalisyon anlamında birbirleriyle görüşmelerinden herhangi bir netice alınamadı. Ve Anayasanın amir hükmü gereği Cumhurbaşkanımız parlamentonun yeniden teşkili için “erken seçim” kararı aldı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Başkanlığı’nda “Geçici Bakanlar Kurulu” oluşturuldu ve Seçim Startı verilmiş oldu” dedi.
Hatırlarsınız, 7 Haziran seçimlerinde yola çıkarken Milli İrade’nin önemine dikkat çekmiş ve yapılacak seçimlerin “adeta bir kader seçimi olacağını” vurgulamıştım diyen Erboğa, şunları kaydetti:
“Bugün gelinen nokta arzu edilir bir yapı oluşturmamıştır. Mekânın ruhu parlamentoya yansımamıştır. Takdir edersiniz ki; fikirler ve siyasi hareketler eğer o mekânın ruhundan hareket etmişlerse, eğer zamanın ruhunu kavramışlarsa ve temsil ettikleri, hitap ettikleri millet ile buluşma erdemini göstermişlerse, o hareketleri durdurma, sendeletme, yavaşlatma imkânı yoktur. 01 Kasım seçimleri bu düşüncelerin hâkim olacağı yeni bir parlamento oluşturacaktır.
Hayalimizde büyüttüğümüz irfanın, erdemin, hikmetin ağırlıklı olduğu, gerçek değerini bulduğu kadrolar işbaşına gelecektir. Ülkemiz üzerinde oynanan provokasyonlar, vesayet çabaları sonuç vermeyecektir. Çünkü bizler bu toprağın çocuklarıyız. Yeni bir nefes, yeni bir soluk olarak sizleri temsil noktasında yeniden aday olarak karşınızdayım. Ortak aklı, ortak ahlakı, ortak vicdanı ve ortak iradeyi en kararlı şekilde hayata geçirmek üzere yola çıktım. Bugüne kadar milletin sözü üzerinde söz, milletin iradesi üzerinde irade tanımadık. Herkesin konuşmaya, herkesin göz göze bakmaya, yüz yüze bakmaya ihtiyacı olduğunu düşündük. Yüreğimizi sonuna kadar açtık. Ben inanıyorum ki bu seçimler Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bir deva seçimi olacaktır. Hepimiz; Doğruyu görecek, halka ve hakk’a evet diyeceğiz. Sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz.”
Çetin Erboğa 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde de AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu. Erboğa, 1 Kasım seçimleri öncesinde de Kars’tan ilk milletvekili aday adaylığı açıklayan isim oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.