CHP Grup Başkanvekili Levent Gök  Meclis’i göreve çağırdı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Meclis’i göreve çağırdı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Türkiyenin Kötü bir duruma doğru gittiğini söyleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiyenin huzura kavusması için biran önce meclisi göreve çağırdı..

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Gök, Türkiye’nin kötü günlerden geçtiğini, istifasını sunmuş bir geçici hükümetin Türkiye’nin önemli gündem maddelerinde kritik kararlar almaya devam ettiğini ve Türkiye’nin huzur ve güven ortamından uzaklaştırıldığı bir sürecin yaşandığına dikkat çekti.

CHP olarak huzur ve güven duyulacak bir ortam için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Gök, “Bu konuda 3-4 yıldan bu yana Suriye’de iç çatışmanın bir tarafı gibi hareket eden bir hükümetin ülkemizi bu günlere getireceğini ön görerek yapıcı, haklı eleştirilerimizi ve önerilerimizi sunduk. Bugün bu eleştirilerimizin haklı çıkmasının üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

“BUGÜNÜ 3-4 YIL ÖNCE GÖRDÜK”

Gök, bu günü 3-4 yıl öncesinde gördüklerini belirterek Türkiye’nin güneyindeki IŞİD adlı terör örgütünün silahlarını Türkiye’ye çevireceğini dile getirdiklerini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde IŞİD ile ilgili yaptığı açıklamaları anımsatan Gök, hükümetin şimdi telaşla IŞİD’e karşı ne yapılacağını düşündüğünü öne sürdü.

Başbakan Davutoğlu’nun dün akşam katıldığı bir televizyon programında “Sınırımızda IŞİD’e izin vermeyeceğiz” sözlerini hatırlatan Gök, “Sayın Başbakan günaydın” diye karşılık verdi.

“MECLİS’İN BU DURUMA EL KOYMASINA İHTİYAÇ VARDIR”

Kürt sorununun Parlamento çatısı altında, meşru zeminde çözülmesi gerektiğinin defalarca altını çizdiklerini dile getiren Gök, böyle bir soruna karşı hiçbir siyasetçinin kayıtsız kalamayacağını, sorunun çözüm adresinin Meclis olduğunu yineledi.

Gök, Kürt sorununun çözümünün meşru adresinin TBMM olduğunun altını çizdi. Türkiye’de birkaç gün içerisinde Şanlıurfa’da iki polisin, Diyarbakır’da bir polisin, Kilis’te bir astsubayın şehit olduğunu, 2 uzman çavuşun yaralandığını, İstanbul’da bir polisin şehit olduğunu, Muş’ta bir garnizon komutanın şehit edildiğini anımsattı.

“Ne oluyor bize, nereye gidiyoruz” diye soran Gök, “Bu olayların sorumlusu kimdir?” diye sordu. Olayların patlamasıyla birlikte hükümetin birdenbire düğmeye basma gereği hissettiğini dile getiren Gök, “Yaptığı operasyonlarda gözaltılara başladı. O zaman sormak durumundayız. Bu gözaltına alınanların isimlerinin yerlerini 5 dakika içinde nasıl saptadınız. Bunları daha önce bilmiyor musunuz, biliyor iseniz daha önceden niye harekete geçmediniz. Terör dalgasının yayılmasına niçin fırsat tanıdınız. Hükümet bu sorulardan kaçamaz. Türkiye şuan olağanüstü bir dönemden geçiyor, herkes aklını başına almalı, soğukkanlılığa ve Meclis’in bu duruma el koymasına ihtiyaç vardır” diye konuştu.

“MECLİS’İ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

CHP’nin tüm siyasi partileri TBMM’de bu sorunun çözümüne koymaya davet ettiğini ifade eden Gök, “CHP’nin Meclis’i bu terör olaylarını görüşmek ve terör olaylarının sonuçlarını, nedenlerini ve önleyici bulguları saptamak üzere bir araştırma komisyonu kurulmasındaki önergemiz Meclis Başkanımız tarafından bir davetle duyuruldu. TBMM, CHP’nin vermiş olduğu önergeyi tartışmak üzere yarın olağanüstü toplantıya çağırılmıştır. Meclis’i göreve davet ediyoruz. Parlamentoyu göreve davet ediyoruz. Parlamento böylesine önemli konuda görevini yapmayacaktır da ne zaman yapacaktır” dedi.

“BU KENDİ TAKDİRLERİDİR”

Gök, bir gazetecinin, “MHP yarınki toplantıya katılacağını ancak komisyon kurulmasına karşı olduklarını’ açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sorması üzerine, “Bu kendi takdirleridir. Bizim araştırma önergemiz çok nettir. Parlamento bu işe nasıl müdahale olacak, MHP’nin de, CHP’nin de, HDP’nin AK Parti’nin de vereceği üyelerle ortalaşa bir dayanışmayı sergilersek buradan olumlu sonuç alacağız. MHP’nin bu tavrı konusunda ben bir tavırda bulunmak istemem ama çağrımız çok net. Gelin Parlamento olarak el koyalım” diye konuştu.

Gök, AK Parti’den komisyon kurulma önergesine destek gelip gelmediği yönündeki soruya ise, “Bildiğim kadarıyla kendi iç değerlendirmelerini yapıyorlar. Bana şuana kadar olumlu ya da olumsuz değerlendirmeleri ulaşmadı” yanıtını verdi.

MHP’li Oktay Vural’ın toplantının açık olması yönündeki isteğine de Gök, “Biz kapalı bir oturum önergesi verecek değiliz. Bizim verdiğimiz önerge açık olması yönündedir” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANI BU İŞE MÜDAHİL OLMAMALIDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Çin seyahati öncesinde yaptığı “parti kapatmaya sıcak bakmadığı, dokunulmazlıkların kaldırılması” yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Gök, şunları söyledi:

“Öncelikle şunu ifade edeyim. Cumhurbaşkanının Meclis’in iradesine ipotek koymaya hakkı yoktur. Cumhurbaşkanı 7 Haziran seçimlerinden sonra kendi anayasal sınırları içinde davranmak zorundadır. Bizim dokunulmazlıklar konusunda söylediğimiz çok nettir. Dokunulmazlıkların sadece kürsü dokunulmazlığından ibaret sayılması konusunda CHP’nin mevcut görüşü ortadadır. Ayrıca bu bir tehdit konusu olmamalıdır. Cumhurbaşkanı hele bu işe hiç müdahil olmamalıdır.”

Gök’e, HDP’nin terörle arasına mesafe koymadığı eleştirileri olduğu ve CHP’nin bu konudaki görüşleri nelerdir diye soruldu. Gök de, şunları söyledi:

“Bu hukukun cevaplandıracağı bir sorudur. Biz TBMM’de halktan oy alan siyasi partilerin meşru düzlemde siyaset yapmasından yanayız. Bu çok önemli yaşamsal bir görevdir. Parlamento dışına kimseyi itmemeliyiz ama bütün partiler istisnasız terörle, teröre karşı durduklarını çok net ifade etmelidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.