ÇİN' deki Feci Patlamada Ölü Sayısı 85' e Erdi!

ÇİN' deki Feci Patlamada Ölü Sayısı 85' e Erdi!

ÇİN Tietsin bölgesinde geçtiğimiz Çarşamba günü petrol depolama istasyonunda meydana gelen patlamada ölen kişi sayısı gün be gün artıyor. Çin'de meydana gelen patlamada ölü sayısı 85'e ulaştı.

ÇİN Tietsin bölgesinde geçtiğimiz çÇarşamba günü petrol depolama istasyonunda meydana gelen patlamada ölen kişi sayısı gün be gün artıyor. Çin'de meydana gelen patlamada ölü sayısı 85'e ulaştı.

Çin’in Tietsin kentinde bulunan petrol depolama alanında Çarşamba akşamı büyük bir patlama meydana gelmişti. Uzaydan da görüntülenen patlamada ölü sayısının 85’e yükseldiği öğrenildi. 21 itfaiye erinin de öldüğü patlamada 721 yaralının bulunduğu belirtildi.

Art arda gerçekleşen iki büyük patlamada pek çok ev ve araç hasar gördü. Çinli yetkililer, patlamanın bulunduğu yerin etrafında yaşayan vatandaşları kimyasal kirlilik nedeniyle tahliye edildiğini bildirdi. Patlamanın neden kaynaklandığına yönelik araştırma ve incelemelerin devam ettiğini belirten yetkililer, olay yerinde karpit, potasyum nitrat ve sodyum nitrat kimyasallarına rastladıklarını açıkladı. Karpitin suyla etkileşime girmesi durumunda asetilen gazı çıkardığına ve potasyum havai fişek yapımında kullanıldığına dikkat çeken yetkililer, bu kimyasalların ısıtılması veya çarpıştırılması durumunda kolaylıkla patlayabileceğini aktardı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.