Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

DEPREM NEDENİ

Euzu billahi mineş-şeytanirracim.
Bismillahirrahmanırrahim
Kuran okumaya başlarken söylenmelidir.Anlamı Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığırım.Rahmân ve rahîm olan Allah'ın adıyla.

Deprem konusunda elimize geçen bilgilere göre:Deprem bir topluluğun günahkar olup ve zulüm ribba her türlü pisliklerin bulunduğu bir toplum mutlaka azap hak olur

Kuran-ı Kerim 161. sayfasında bulunan,A'raf süresinin 91 nolu ayeti
Derken o şiddetli deprem onları yakalayıverdi de yurtlarında diz üstü donakaldılar. "

Kuran-ı Kerim 168. sayfasında bulunan,A'raf süresinin 155 nolu ayeti
" Musa tayin ettiğimiz vakitte kavminden yetmiş adam seçti.

Onları o müthiş deprem yakalayınca Musa dedi ki: Ey Rabbim! Dileseydin onları da beni de daha önce helâk ederdin. İçimizden birtakım beyinsizlerin işlediği (günah) yüzünden hepimizi helâk edecek misin? Bu iş, senin imtihanından başka bir şey değildir.

Onunla dilediğini saptırırsın, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim sahibimizsin, bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin! "
Kuran-ı Kerim 331. sayfasında bulunan,Hac süresinin 1 nolu ayeti
Ey insanlar! Rabbinizden korkun! Çünkü kıyamet vaktinin depremi müthiş bir şeydir! "

Depremler kıyamet alametlerindendir. Buhari'deki hadis-i şerifte, (Depremler çoğalmadıkça kıyamet kopmaz) buyurulmuştur. Kıyametin ne zaman kopacağı bildirilmedi.

Debrem hangi meleğin elinde sorulduğunda rivayetlere göre :
Mikail'in görevi doğa olaylarını idare etmek ve canlıların rızıklarını kontrol etmektir.

Sevgili Peygamberimiz (SAV)'in deprem dahil felaketlerden önce söylememizi tavsiye ettiği bir dua var. 'Allah'ım, önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, gökten ve yerden gelecek bütün felaketlerden beni koru. ' diye dua edebiliriz.

Hz Ömer (r.a) zamanında bir gün deprem oluyor ve Hz. Ömer (r.a) halka çağırıp ve cami havulusunda toplar ve herkesin Tevbe istiğfar etmesini tafsiye eder.Depremlerin nedeni zulmün artırılması,zinanın çoğalması,ribbanın yayılması ve kur'anın hükmünü amel etmemesi sebebiyledir.

Depremler olunca Kur an okumak ve Tevbe istiğfar etmek duadan bulunmak çok önemlidir.Depreme şahit olan, duyan, herkes birlikte tasatur ve ibadete yünelmekle Allah'a Tevbe etmekle, bu zelzeleyi durdurması için toplu olarak dua etmek daha eftaldır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.