Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

Devlet Hastanesine dokuz uzman doktor

Seydişehir halkının bitmeyen çilesi olarak uzun süredir gündemi meşgul eden Hastane konusunda nihayet güzel bir gelişme oldu.

Doktor eksikliği sebebi ile vatandaşların çektiği sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bu çerçevede Kaymakam, Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Hastane Başhekimi Havva Cingöz, Seydişehir Sağlık Hizmetlerini Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği başta olmak üzere, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, kanaat önderleri, basın mensupları ve duyarlı vatandaşlar konuyu gündemde tutarak üzerlerine düşeni fazlası ile yaptılar.

Bilindiği üzere, acil olarak Genel Cerrahi Uzmanı, sonra Nöroloji, ortopedi, fizik tedavi ve psikiyatri doktorlarına ihtiyaç vardı.

Psikiyatri, nöroloji ve genel cerrahi doktorları olmayınca sağlık kurulu oluşturulamıyor, vatandaşlar Beyşehir ve Bozkır hastanelerinin yolunu aşındırıyordu.

Çok fazla detaya girmeden gelişmeler hakkında bilgi vermek istiyorum.

9 UZMAN DOKTOR

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay doktor eksikliklerinin giderilmesi için Ankara’nın yolunu tuttu.

Milletvekili Ahmet Sorgun ile görüşerek, Sağlık Bakanı’ndan randevu aldılar.

Ahmet Sorgun Konya’nın en etkili milletvekillerinin başında gelir.

Sözü fazla uzatmayayım, Milletvekili Ahmet Sorgu ile birlikte Başkan Tutal ve ilçe başkanı Atalay Sağlık bakanlı Fahrettin Koca ile görüşerek, Seydişehir Devlet Hastanesinin içinde bulunduğu durumu ve doktor ihtiyaçları olduğunu ilettiler.

Sağlık Bakanlığı tarafından 105. Dönem DHY atamaları kapsamında Seydişehir Devlet Hastanesine 9 uzman doktor ataması gerçekleştirildiğini Başkan Tutal kamuoyu ile paylaştı.

Bu çerçevede; Acil Tıp Hekimi, Aile Hekimi, Enfeksiyon Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Nöroloji, Ortopedi, Tıbbi Biyokimya alanlarına yeni doktor atamaları gerçekleştirildi.

Ayrıca eş durumu nedeniyle yeni bir Psikiyatri uzmanı da Devlet Hastanesinde göreve başlayacağı belirtildi.

Doktorlar kuralarını çekip 1.5-2 ay içinde görevlerinin başında olacak. Gayretleri için Milletvekili Ahmet Sorgun’ a, Başkan Mehmet Tutal ve İlçe başkanı Atalay’ a teşekkür ediyorum.

HASTANE YARARINA KONSER

Seydişehir Musiki Derneği tarafından Geliri, Seydişehir Sağlık Hizmetleri Geliştirme Derneği’ne bağış yapılmak üzere Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

Kapalı Spor salonunda gerçekleşen etkinliğe katılım fazla olmamasına rağmen, konseri izleyenler keyifli dakikalar geçirdi.

Konser sırasında bir de yardım kampanyası düzenledi. On dakika içinde 10 bin liranın üzerinde para toplanması Hastane konusunda halkın ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi.

Bu arada, bu tür konserlerin Akustiği iyi olan salonlarda verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Zira Kapalı Spor salonunun akustiği çok kötü, Musiki derneği üyelerinin emeklerine yazık etmeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.