Dünya çalkantılar içindeyken

Dünya büyük bir kargaşanın içinde değil mi?

Çünkü yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Uygarlığın merkezi batıdan doğuya kayıyor. Kendilerini uygarlığın taşıyıcıları diye tanımlayıp kendi değerlerini bütün dünyaya kabul ettirmek isteyenler zeminin altlarından kaydığını hissediyor ve bunu engellemek için bütün o 'değer' dedikleri şeyleri bir kenara iterek her yola baş vuruyor.

Bu olağan bir şeydir. Bir kaç yüzyılda bir olur. Bizim yaşadığımız döneme denk gelmesi büyük şans. Bir rutinlik değil, bir alt üst oluş dönemine tanıklık ediyoruz.

Peki bizim muhalefetin bundan haberi var mı?

Örneğin; Çin'le ilişkiler konusunda ne düşünüyorlar? İyi mi gidiyor, kötü mü; eksik mi fazla mı; onlar olsa nasıl ilişki kurarlar Çin'le?

Avrupa ve Amerika'da 'ırkçılık' ve faşizan eğilimler güçleniyor. Bu konuda ne düşünüyorlar mesela? Buna karşı bir mücadele yöntemleri var mı? Hadi bundan geçtim bu ırkçı yükselişe karşı mücadele etmek gibi bir şey takılıyor mu acaba akıllarına?

Dünya, birinci dünya savaşı öncesi şartlarında bu gün. Barut fıçısı. Birisi bir sigara yakmaya kalksa ortalık yangın yerine dönecek. Bizim muhalefete göre de böyle mi bu? Yoksa güllük gülistanlık mı ortalık. Yani savunma sanayinin yerlilik oranını arttırma konusunda ne düşünüyorlar? Tedbirimizi alalım mı yoksa tevekkel mi kalalım?

Peki bu ekonomik dolarizasyon hakkında bir fikirleri var mı? Yani ülkelerin kendi aralarındaki ticareti, dolar üzerinden değil de kendi paralarıyla yapmaları hakkında ne düşünüyorlar?

Bu tür sorular bizim muhalefete ağır gelir. Çünkü çalıştıkları yerlerden değil. Çalıştıkları bir tek şey var, Erdoğan'ı devirmek. Hadi yakınımızdan bir soru soralım. Yani iki kere iki kaç eder gibi bir soru. Dibimizdeki Suriye'de ülkemiz aleyhine bir takım hesap ve planlar yapılırken; İktidar bu planlara karşı hem sahada hem de masada dünya devleri ile cebelleşirken; ülkemize sığınmış Suriyelileri kovmaktan başka yapmayı düşündükleri bir şey var mı? Tedbir mi alacaklar komplolara, göz mü yumacaklar? Yani eskaza iktidar olsalar onlar nasıl bir yol izleyecekler? Yani Esad'la görüşüp nasıl anlaşacaklar? Şartları ne Esad'a karşı? Bunları bilmek isteriz biz millet olarak hakkımız.

Ama onların küçük dünyası, üzerlerine düşmüş FETÖ gölgesini gizlemek için, FETÖ nün gadrine uğramış Erdoğan'a FETÖ cülüğü yapıştırmaya çalışmaktan ibaret.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.