Erzurum'da Kar Herkesi Hayrete Düşürdü

Erzurum'da Kar Herkesi Hayrete Düşürdü

Doğu Bölgesi'ndeki soğuk havaların ardından üç ilimize kar yağdı.Kars,Ardahan ve Erzurum'da kar herkesi şaşırttı.Erzurum'da kar kalınlığı12 santimetreyi buldu.

Geçtiğimiz haftadan beri sağanak yağış ve soğukların etkisinde kalan Erzurum'a bu sabah kar yağdı.Şehir merkezini beyaz örtüyle kaplayan kar Palandöken'ide beyaza boyadı.Araçların üzerinde biriken karlara sevinenler çocuklar oldu.Ayrıca Rize-Erzurum karayolu da kar yağışından olumsuz etkilendi.

Meteoroloji yetkilerinin yaptığı açıklamada, sıcaklık -4 dereceyi bulduğunu, Palandöken'de ise kar 12 santimetre kalınlığa ulaştığını bildirdi.Yetkililer ayrıca yüksek katmadaki sıcaklığın azalması kar yağışına sebep olduğunu söyledi.Palandöken zirvelerinde kar bekleniyordu fakat merkezde ki yağış yetkililieri bile şaşırtmış durumda.

Erzurumlular ise  "Bu yıl kar yaklaşık 40 gün erken yağdı. Eskilerde 7 kez dağa yağdıktan sonra Erzurum ovasına kar yağardı. Kar yağışı sadece meteoroloji değil bizi de şaşırttı" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.