Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

ESARET VE FELAKET Mİ, YOKSA BEREKET VE RAHMET Mİ?

Kar yağıp da insanlar zor durumda kalınca "kar esareti" diye başlık atıyorlar! Tıpkı yağmurlar için "sel felâketi" dendiği gibi...

Kar esareti değil, kar bereketidir bu... Tıpkı yağmurların felaket olmayıp rahmet olması gibi.

İnsana düşen, tedbir almaktır. Haberleri dinliyorum. Kar yağışı için "esaret" kelimesi kullanıldığını duyunca şaştım kaldım. Daha düne kadar, kar ve yağmur yağmadı diye felaket tellallığı yapanlar yine aynı yayın organlarıydı.

Bu nasıl iştir? Yagmayınca felaket, yağınca esaret! Ne hazindir ki, kar yağmayınca "felaket" diyenle, kar yağınca "esaret" diyen aynı kafadır!

Kar bereketine "esaret" demek, hele TRT'ye hiç yakışmıyor!..

(24.01.2022 P.tesi "Gece Bakışı" haber bülteninden.)

Dün nasıl ki öldüren "deprem" değil de, tedbirsizlik ve ihmalkârlık idi ise, bugün de insanları esir alan kar yağışı değil, tedbirsizlik ve ihmalkârlıktır!..

Devlet kurumları, belediyeler ve vatandaşlar kış şartlarında yapılması gerekenleri yapmaz, önceden tedbirlerini almazlarsa, olanları kadere bağlayarak sorumluluktan kurtulamazlar!

Hele hele "bereket" olan yağışları "felaket" diye nitelemek, en hafif tabiriyle aymazlıktır. Bu yağışlardan dolayı "şikayet" değil, "şükretmek" gerekir.

İnsana düşen tedbir ve duadır: Allah'ım! Yağışları hakkımızda hayırlı eyle, topraklarımız için bereketli kıl, Rahmet ve merhametini üzerimize yağdır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.