Abdullah LEBLEBİCİ

Abdullah LEBLEBİCİ

Futbolumuz bu kafalarla mı? İlerleyecek

Fenerbahçe ile anlaşan, ancak kendi alacağı ücret ile anlaşamayan Abdulkerim Bardakçı, Galatasaray ile anlaştı.

Bardakçı yıllık 1 milyon Euro alacak. Hayırlı olsun. Bardakçı Fenerbahçe ile anlaştı haberi paylaşılınca, Fenerbahçe yönetimi ve taraftarları Abdülkerim’ i yere göğe sığdıramayan paylaşımlar yaptı. Galatasaray ve Beşiktaş yönetimi ile taraftarları da yerin dibine soktu.

Transferi Galatasaray gerçekleştirince, Fenerbahçe ve Beşiktaş yönetici ve taraftarları Abdülkerim’ i yerin dibine sokmakta gecikmedi.

Fanatik taraftarları anlarım, ama ülkeye mal olmuş takımların, ticarette, siyasette, sanatta, kültür’ de ve spor da söz sahibi olmuş, deve dişi gibi yöneticileri, futbolcu bende ise süper, değilse bir işe yaramaz düşüncesine neden girer ki.

Bu arada geçtiğimiz sezon,

Marcao 0 gol 0 asist

Abdulkerim 5 gol 3 asist

Kim 1 gol 0 asist

Vida 1 gol 0 asist

Vitor hugo 1 gol 1 asist yapmış, takip etmediyseniz, hiçbir şey bilmiyor iseniz, bari rakamlara baksaydınız. Abdulkerim’in kıymetini daha kolay anlardınız.

Sonra da her kafadan aynı ses, Futbolumuz neden ilerlemiyor, “BU KAFALARLA” nasıl ilerlesin.

2 YIL DAHA DEVAM

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 2022-2023 futbol sezonu ve devam eden sezonlara ilişkin olarak, TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine ilişkin düzenlenen Yayın ihalesi ile ilgili yaptığı değerlendirme sonucunda,

Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarının “2 yıl daha”Digiturk beIN MEDIA GROUP'ta 2 milyar 200 milyon lira bedel ile devam edeceğini açıkladı.

Bu anlaşmayı kulüplerde onayladı.

İSTANBUL LİGİ

İstanbul Spor Bandırma Spor’ u yendi ve Süper lige yükselen 3. Takım oldu, böylece;

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir, Kasımpaşa, Ümraniye, Karagümrük, zaten süper ligde idi. İstanbul Spor da eklenince 8 takım oldu.

Seneye Tuzla ile Eyüp spor da geldi mi, 10 takım olacak.

O zaman da adı “İSTANBUL LİGİ OLMALI”

YAPAY ZEKA

Her sezon hakemler konusunda şampiyon olan takım da dahil şikayetçi olmayan yok. Geçen sezon ise bu şikayetler maksimum seviyeye ulaştı, Federasyon başkanı istifa etti, yeni başkan ve yönetim seçildi.

Hakemler konusunda yapılacak değişiklikler ve yenilik planlarından bahseden Büyükekşi, “Başta MHK olmak üzere kurulları tekrar oluşturacağız. En büyük sorunun hakem atamaları ve hakem hataları gibi gözüküyor. Türkiye’de futbolun marka değeri dibe vurmuş durumda. Bu marka değerini artırmamız gerekiyor” açıklaması iyi bir özeleştiri oldu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakem atamalarında “YAPAY ZEKA” kullanmak istiyoruz diye de bir açıklama yaptı.

Ligler başladığı zaman hep birlikte göreceğiz, yeni yönetim umarım başarılı olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.