Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

GÜNEŞE HİTAB EDEN PEYGAMBER.

GÜNEŞE HİTAB EDEN PEYGAMBER.
Ebu hüreyre (r.a) dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allahın salât ve selamı üzerlerine olsun.peygamberlerden biri düşmanla savaşmaya (cihada) çıktı.

Hareketinden önce ümmetine şöyle dedi. Bir hanımla evlenmiş olup onunla henüz gerdeğe girmemiş olan; yaptığı evin henüz çatısını çatmamış olan;Gebe koyun ve deve alıp yavrulamasını bekleyen kimse peşime düşmesin.

Bu sözleri söyledikten sonra yola çıktı.ikindi sularında düşman yurduna vardı.Güneşe hitaben,Sende,bende emir kuluyuz dedi. Sonrada Allahım,onun batmasını geciktir.diye dua etti.

Bunun üzerine orayı fethedinceye kadar güneşin batması geciktirildi. Nihayet ganimetler bir araya getirildi. Onları yakmak için gökten ateş indi,fakat yakmadı.

Bunun üzerine peygamber,içinizde mal aşırmış olan var. Haydi her kabileden bir temsilci benimle tokalaşsın bey'at etsin.dedi. Tokalaşma esnasında bir kişinin eli Peygamberin eline yapıştı.

O zaman peygamber,ihanet eden sizdendir.derhal senin kabilene mensup kişiler gelip bana bey'at etsinler dedi. Bey'at esnasında iki üç kişinin eli Peygamberin eline yapıştı.Bu defa onlara,Aşırılmış olan mallar sizdedir.dedi.

Adamlar sığır kafasına benzer altından yapılmış bir baş getirdiler. Peygamber onu öteki ganimetlerin içine koydu.ateşte hepsini yaktı,kül etti.zira ganimet bizden önce hiçbir peygambere ve ümmetine helal değildi. Allah Teala ,zaaf ve aczimizi bildiği için onu bize helal kıldı....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.