Hüseyin YILMAZ

Hüseyin YILMAZ

HADİS İNKÂRI KUR'AN İNKÂRINA GÖTÜRÜR!

Hadisi inkâr edenin Kur'an-ı Kerimi kabul etmesi akla ziyandır. Zirâ, Kur'an'ın muhbiri de, kaynağı da hadistir; Peygamber (A.S..)'ın naklidir.

Hadisleri inkâr etmek, bu cihetle Kur'an-ı Kerim'i de inkârdır. Kimse âyetleri doğrudan Allah veya Hz. Cebrail'den işitmemiştir.

Kur'an râvisi Hazret-i Resul-i Ekrem'in (A.S.V.), Kur'an-ı Kerim'in Allah'dan geldiğine dair tek bir şahidi yoktur. O, bunlar Allah'ın âyetleridir demiş, sahabeleri de kabul etmiş ve bize de nakletmişler.

Ne var ki, sadece âyetleri değil Hadis-i Şerifleri de nakletmişler. Kendini bilmez bir güruh var ki, birinci nakli kabul ederiz ama ikincisini kabul etmeyiz, diyor. Neden? Uydurma ve yalan olma ihtimali var. Aynı ihtimal birincisi için de yok mu? Var...

Hadis naklinde yalan söyleyenler Âyet naklinde de pekâlâ yalan söyleyebilirler. Nasıl emin olacaksınız?

Bu zırvalıkları kendilerine imtiyazlı bir dünya kurmak için bayraklaştıranları eblehlikleri ile başbaşa bırakmak en iyisi ama bazen mecbur kalıyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.