Hakkari'de Tüketim Yerlerine Denetimler Arttı

Hakkari'de Tüketim Yerlerine Denetimler Arttı

Hakkari'de toplu tüketim yerlerine denetimler arttırıldı . Hakkari il gıdam tarım müdürlüğü ekiplerince ramazan ayında gıda tüketimin artış göstermesi faliyete geçmelerini sağladı . Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ..

Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetim elemanları tarafından il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak denetimlerini arttırdı.
Gıda faaliyetlerinin büyük oranda artış gösterdiği Ramazan ayı nedeniyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri gıda denetim ekipleri, denetimlerini daha da yoğunlaştırdı. Halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla lokantalar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üreten ve satışını yapan yerler başta olmak üzere tüm işletmelere yönelik denetimler arttırıldı. Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Ramazan ayı boyunca da Hakkari halkının sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemleri aldıklarını ve denetimlerde uygun olmayan işletmelere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Yıldırım, ”Her yıl olduğu gibi bu yılda Bakanlığımızdan gelen talimat ve Valiliğimizin yazılı emirleri doğrultusunda il müdürlüğümüzde yapmış olduğumuz program çerçevesinde denetim sayılarını arttırarak devam ediyoruz ve edeceğiz. Gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları taşımalarını sağlamak ve insan sağlığını korumak adına Ramazan ayında da mesai kavramı gözetilmeden, denetimlerin artarak devam edecek" dedi.
Tüketicilerinde bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Yıldırım, gıda alırken güvenilir yerleri tercih etmelerini, gıdalarda etiket ve son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Hijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri "Alo 174 Gıda Hattına" bildirmelerini isteyen Yıldırım, denetimlerde olumsuzluk tespiti halinde ilgili işletmeler hakkında yasal işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.