Hayal kırıklığı: Türkiye: 1 - Norveç: 1

Hayal kırıklığı: Türkiye: 1 - Norveç: 1

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu yedinci maçında Türkiye, sahasında Norveç ile karşılaştı.

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu yedinci maçında Türkiye, sahasında Norveç ile karşılaştı. Müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Maçtan dakikalar...

90+6' Hakem saatini kontrol ediyor ve maçı bitiren düdüğü çalıyor.

90+6' Mohamed Elyounoussi (Norveç) kale alanında kendisine havadan gönderilen pasla buluşuyor ve yaptığı tehlikeli kafa vuruşunda top çok az farkla sağdan dışarı gidiyor!

90+5' Andreas Hanche-Olsen (Norveç) sarı kartını Andreas Hanche-Olsen (Norveç) için çıkartıyor.

90+4' Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) soğukkanlılığını korumalı, bu yaptıkları çok aşırı! Oyuncu sert bir şekilde rakibinden topu alıyor ve hakem Felix Brych düdüğünü çalarak faulü belirlemek zorunda kalıyor.

90+3' Martin Odegaard (Norveç) rakibinden sıyrılıyor ve uzak mesafeden şut çekmeye karar veriyor, ancak bu kötü tercihin ardından top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor.

90+2' Oyuncu bu sarı kartı hak etti. Kaan Ayhan (Türkiye) tarafından yapılan hareket oldukça sertti ve Felix Brych sarı kartı göstermekte tereddüt etmedi.

90+1' Yusuf Yazıcı (Türkiye) ceza sahası çizgisinden şansını deniyor, ancak rakip takımın kaygılanmasına gerek kalmıyor ve top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.

90' Dördüncü hakem 5 dakikalık uzatma gösteriyor.

89' Burak Yılmaz (Türkiye) kendisini bir anda rakip defansın arkasında buldu ve oyun ofsayttan dolayı durdu.

87' Yusuf Yazıcı (Türkiye) harika bir dokunuş yapıyor! Ceza sahasının kenarında topla buluşan oyuncu topu kaleye gönderiyor, ancak isabetsiz vuruş farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor. Şanssız bir an!

86' Birger Meling (Norveç) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.

85' Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor ve Norveç takımı oyuncusu ofsayta düşüyor.

84' Stale Solbakken oyuncu değişikliği yapmaya hazırlanıyor. Marcus Pedersen yerine Julian Ryerson (Norveç) oyuna giriyor.

84' Oyuncu değişikliği yapılıyor. Kerem Aktürkoğlu dinlenmek üzere saha kenarına geliyor ve Kenan Karaman (Türkiye) oyuna giriyor.

84' Felix Brych yaptığı faulden dolayı Yusuf Yazıcı (Türkiye) için sarı kartını kullanıyor.

81' Kerem Aktürkoğlu (Türkiye) kendisine boşluk açıyor ve orta mesafeden yaptığı sert vuruşta top üstten dışarı gidiyor.

79' Marcus Pedersen (Norveç) tarafından ceza sahasına havadan gönderilen güzel pasta rakip defans oyuncuları araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

77' Yusuf Yazıcı (Türkiye) köşe vuruşunu kullanıyor ve ceza sahasına orta yapıyor, ancak buna hazırlıklı olan rakip defans topu kolayca uzaklaştırıyor.

77' Yusuf Yazıcı (Türkiye) takım arkadaşlarından birisini bulmak umuduyla ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor. Rakip defans oyuncuları araya girmeyi başarıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. Türkiye köşe vuruşundan bir gol şansı yakalıyor.

75' Bir oyuncu değişikliği yapıldı. Kristian Thorstvedt oyundan çıkıyor, Veton Berisha (Norveç) oyuna giriyor.

75' Jens Hauge sahayı terk ederken Mats Daehli (Norveç) oyuna girecek.

75' Stale Solbakken bir değişiklik yapmaya karar veriyor. Fredrik Aursnes (Norveç), Patrick Berg yerine oyuna giriyor.

73' Kristian Thorstvedt (Norveç) kendisine yapılan müdahaleden dolayı sakatlandı. Oyuncuya sağlık ekibi gerekli müdahaleyi yapacak.

73' Caner Erkin (Türkiye) ceza sahasına orta yapıyor, ancak Orjan Nyland çok yakınına gelen topu kontrol ediyor.

72' Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) ceza sahasına orta yapıyor, ancak rakip defans tehlikeyi uzaklaştırıyor.

70' Martin Odegaard (Norveç) ceza sahasının dışından şutunu çekiyor, ancak oyuncunun bu şutu engelleniyor.

70' Berat Ayberk Ozdemir oyundan çıkıyor ve yerini Yusuf Yazıcı (Türkiye) alıyor.

70' İşte oyuncu değişikliği. Cengiz Ünder oyundan çıkarken, Stefan Kuntz oyuna girecek olan Taylan Antalyalı (Türkiye) yanında taktik veriyor.

70' Oyuncu değişikliği. Kaan Ayhan (Türkiye), Serdar Aziz yerine oyuna giriyor.

69' Defansın arasından atılan pasta Cengiz Ünder (Türkiye) topla buluşuyor, tereddüt etmeden uzak mesafeden şutunu çekiyor, ancak top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor.

66' Yüzünden acı çektiği belli olan Serdar Aziz (Türkiye), sağlık ekibinin müdahalesini istiyor. Oyuncunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu henüz bilmiyoruz.

65' Morten Thorsby (Norveç) rakibine kötü bir müdahalede bulunuyor ve sarı kartı görüyor. Hakem bu kararı verirken en ufak bir tereddüt göstermiyor.

65' Berat Ayberk Ozdemir (Türkiye) hakemin sabrını deniyor ve hakem Felix Brych daha önceki sert müdahaleden dolayı sarı kartını gösteriyor.

64' Zeki Çelik (Türkiye) ceza sahasına çok güzel bir orta yapıyor. Rakip defans topu güvenli bölgeye uzaklaştırmayı başarıyor.

63' Cengiz Ünder (Türkiye) defansın arkasına bir pas göndermeye çalıştı, ancak rakip defans bu pozisyonda başarılı oldu ve topu uzaklaştırdı.

62' Martin Odegaard (Norveç) ceza sahasına tehlikeli bir orta yapıyor, ancak köşe vuruşunu savunmanın ilk adamı engelliyor.

61' Şimdi her iki takımın da topa sahip olma oranlarına bakalım – 52:48.

58' Oyuncu değişikliği. Ozan Tufan oyundan çıkıyor ve yerine Berkan Kutlu (Türkiye) oyuna giriyor.

58' Burak Yılmaz (Türkiye) kötü bir zamanlamayla rakip defansın arkasına sarkmaya çalışıyor ve ofsayta düşüyor. Pozisyona yakın olan hakem kararını tereddütsüz veriyor.

56' Kerem Aktürkoğlu (Türkiye) seken topu ceza sahası çizgisinde kontrol ediyor ve topu sert bir vuruşla kaleye gönderiyor. Ancak top farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor.

55' Cengiz Ünder (Türkiye) kanattan ceza sahasına orta yapıyor, ancak yapılan bu orta rakip oyuncular tarafından engelleniyor.

54' Bu şut kaleci için büyük bir tehdit oluşturmuyor. Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) tarafından çekilen şut rakip defans tarafından engellendi.

52' Morten Thorsby (Norveç) kale alanına yapılan ortaya sıçrıyor ve yaptığı güzel kafa vuruşunda top çok az farkla soldan dışarı gidiyor! Çok önemli bir fırsat kaçtı!

50' Burak Yılmaz (Türkiye) ceza sahası içinde seken topu şanslı bir şekilde önünde buluyor, rakibini geçiyor, ancak çektiği şutta top birkaç santimetre farkla sağdan dışarı gidiyor.

50' Jens Hauge (Norveç) taç çizgisinin yakınından ceza sahasına orta yapıyor, ancak oyuncu istediği vuruşu yapamıyor ve tehlike iyi organize olmuş defans tarafından uzaklaştırılıyor.

47' Türkiye köşe vuruşunu kullanıyor, ancak kornerden gol bulma hayalleri defansın topu uzaklaştırmasıyla son buluyor.

47' Top oyun alanını sınırlayan çizgileri geçti. Türkiye köşe vuruşu kullanacak. Cengiz Ünder (Türkiye) ceza sahasının dışından içeri doğru yerden bir pas göndermeye çalışıyor, ancak rakip defans topu güvenli bölgeye doğru uzaklaştırıyor.

46' Hakem düdüğü ile ikinci yarı başladı.

45+2' Felix Brych düdüğünü çalarak ilk yarıyı bitiriyor.

45' 2 dakika uzatma oynanacak.

45' Patrick Berg (Norveç) sert bir müdahalede bulunuyor. Hakem düdüğünü çalarak faulü tespit ediyor.

42' Gol geçerli! Hakem Felix Brych karar verebilmek için çok uzun süre uğraştı. Rahatlayan Norveç oyuncuları artık sevinebilir.

42' Bir dakika! Golden önceki pozisyonda ofsayt olup olmadığını incelemek için VAR'a başvurulacak. Norveç takımı oyuncuları bu karardan memnun değil.

41' Gol! Kristian Thorstvedt (Norveç) sekip ayağına gelen topu ceza sahası içinde kontrol ettikten sonra topu kalenin ortasından ağlara gönderiyor. Skor 1:1.
Gol! Kristian Thorstvedt (Norveç) sekip ayağına gelen topu ceza sahası içinde kontrol ettikten sonra topu kalenin ortasından ağlara gönderiyor. Skor 1:1.

40' Korner. Martin Odegaard (Norveç) vuruşu kullanmak için hazırlık yapıyor.

40' Birger Meling (Norveç) ceza sahasına orta yapıyor. Ancak, rakip defans topu uzaklaştırarak tehlikeyi engelliyor. Şimdi Norveç köşe vuruşu kullanacak.

39' Cengiz Ünder (Türkiye) için bayrak kalkıyor. Oyuncu defansın arkasına sarkıyor, ancak bunu biraz erken yapınca ofsayta düşüyor.

36' Rakip oyuncuların müdahale edemediği Kerem Aktürkoğlu (Türkiye) ceza sahası içinden şutunu çekiyor. Top kaleye doğru gidiyor, ancak son anda yön değiştirerek az farkla sağdan dışarı gidiyor.

35' Hakan Çalhanoğlu (Türkiye) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak topun biraz fazla altına girince topu hiçbir takım arkadaşıyla buluşturamıyor.

34' Caner Erkin (Türkiye) orta yapmaya çalışıyor, ancak dikkatli defans oyuncusu topu uzaklaştırıyor. Top oyun alanını terk ediyor ve yardımcı hakem köşe gönderini işaret ediyor. Türkiye korneri kullanacak olan taraf.

33' Hakem Felix Brych VAR incelemesi sonucu PENALTI YOK kararı veriyor ve Türkiye takımı oyuncuları buna inanmakta güçlük çekiyor. Oyun devam edecek.

33' Ceza sahasındaki pozisyon yaşanalı bayağı oldu,ancak hakemin kulağına bazı bilgiler gitmiş olmalı ki VAR işareti yapıyor. Daha önce penaltı itirazlarına konu olan pozisyonu inceleyecek! Türkiye için büyük şans.

32' Burak Yılmaz (Türkiye) ceza sahasına giriyor ve rakip oyuncunun müdahalesiyle yerde kalıyor, ancak hakem PENALTI YOK kararı veriyor!

31' 1:6 – her iki takımın gol girişimleri bu şekilde.

29' Martin Odegaard (Norveç) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak top rakip defans oyuncularına gidiyor ve tehlike uzaklaştırılıyor.

28' Jens Hauge (Norveç) ceza sahası içinde kendisine gönderilen akıl dolu pası kontrol ediyor ve önemli bir gol pozisyonu yakalıyor. Oyuncu şutunu çekiyor, ancak top rakip defans oyuncusundan dönüyor. Top dışarıda. Norveç lehine köşe vuruşu kararı verildi.

26' Marcus Pedersen (Norveç) ceza sahasına tehlikeli bir orta yapıyor, ancak Uğurcan Çakır topu kontrol ediyor.

25' Burak Yılmaz (Türkiye) aldığı akıl dolu pasla çok önemli bir pozisyon yakalıyor, ancak defans oyuncuları tehlikeyi savuşturuyor.

23' Morten Thorsby (Norveç) ceza alanı içinde kendisine gönderilen güzl pası kontrol ediyor ve topu kaleye gönderiyor, ancak top sol direğin dışından sekip oyun alanını terk ediyor.

23' Marcus Pedersen (Norveç) ceza sahasına bir pas gönderiyor, ancak rakip defans bu tehlikeyi savuşturuyor.

21' Kristian Thorstvedt (Norveç) için ofsayt bayrağı kalkıyor.

21' Mohamed Elyounoussi (Norveç) ceza sahasının kenarından şutunu çekiyor, ancak kaleci Uğurcan Çakır için çok kolay bir pozisyon oluyor.

20' Havadan gelen pası ceza sahası içinde bir boşluk yakalayan Kristian Thorstvedt (Norveç) kontrol ediyor, yerden yaptığı vuruşla kaleciyi geçiyor, ancak defans oyuncusu topu kale çizgisinden çıkartıyor.

19' Burak Yılmaz (Türkiye) rakip oyuncuyu çalımlamak isterken rakip oyuncu topu uzaklaştırmayı başarıyor.

17' Andreas Hanche-Olsen (Norveç) güzel bir koşuyla ceza sahasına giriyor ve köşe vuruşundan gelen topu kafa vuruşuyla kalenin ortasına gönderiyor, ancak top üstten dışarı gidiyor.

17' Korner. Martin Odegaard (Norveç) köşe vuruşunu kullanacak.

14' Norveç köşe vuruşunu gole çeviremiyor. Bu pozisyonda hazırlıklı olan defans oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırıyor.

14' Birger Meling (Norveç) takım arkadaşlarından birisini topla buluşturmak için havadan bir orta yapmak istiyor. Ancak rakip defans topu kapıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. Norveç korner kazanıyor.

13' Caner Erkin (Türkiye) ceza sahasına bir orta yapıyor, ancak Orjan Nyland kalesinden çıkarak topu alıyor.

12' Burak Yılmaz (Türkiye) sakatlığa sebebiyet verebilecek bu pozisyonun ardından oyuna devam ediyor.

11' Martin Odegaard (Norveç) kendisine gönderilen kötü pasta topu kontrol ediyor, rakibini geçiyor ve orta mesafeden çektiği şutta top farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor.

10' Oyun durdu ve Burak Yılmaz (Türkiye) sağlık ekibinden yardım istiyor.
10' Patrick Berg (Norveç) sert bir müdahale yapıyor ve hakem bu hareket için düdüğünü çalarak faul veriyor.

6' Gol! Cengiz Ünder topu uzaklardan Kerem Aktürkoğlu (Türkiye) ile buluşturuyor ve oyuncu boş kaleye kariyerinin en kolay gollerinden birisini atıyor. 1:0.

4' Felix Brych, Morten Thorsby (Norveç) tarafından yapılan sert müdahaleyi görüyor ve düdüğünü çalarak oyunu durduruyor.

3' Ozan Tufan (Türkiye) ceza sahasına tehlike yaratacak bir orta yapıyor, ancak defans oyuncularından birisi topu kazanıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

1' Hakem düdüğünü çaldı ve karşılaşma başladı.

Stat: Ülker

Hakemler: Felix Brych xx, Mark Borsch xx, Stefan Lupp xx

Türkiye: Uğurcan Çakır xx, Zeki Çelik xx, Merih Demiral xx, Serdar Aziz xx (Kaan Ayhan dk. 70 x), Caner Erkin xx, Berat Özdemir xx (Taylan Antalyalı dk. 70 x), Ozan Tufan xx (Berkan Kutlu dk. 58 x), Cengiz Ünder xx (Yusuf Yazıcı dk. 70 x), Hakan Çalhanoğlu xx, Kerem Aktürkoğlu xx (Kenan Karaman dk. 84 ?), Burak Yılmaz xx

Yedekler: Sinan Bolat, Altay Bayındır, Mert Müldür, Rıdvan Yılmaz, Abdülkadir Ömür, Halil Dervişoğlu, Serdar Dursun

Teknik Direktör: Stefan Kuntz

Norveç: Örjan Nyland xx, Marcus Pedersen xx, Stefan Strandberg xx, Andreas Hanche-Olsen xx, Martin Ödegaard xx, Patrick Berg xx (Fredrik Aursnes dk. 75 xx), Morten Thorsby xx, Jens Hauge xx (Mats Möller Daehli dk. 75 xx), Mohamed Elyounoussi xx, Kristian Thorstvedt xx (Veton Berisha dk. 75 xx)

Yedekler: Viljar Myhra, Sten Grytebust, Ruben Gabrielsen, Julian Ryerson, Fredrik Bjorkan, Iver Fossum, Stian Gregersen, Ohi Anthony Omoijuanfo, Dennis Johnsen

Teknik Direktör: Stale Solbakken

Goller: Kerem Aktürkoğlu (dk. 6) (Türkiye), Kristian Thorstvedt (dk. 41) (Norveç)

Sarı kartlar: Berat Özdemir, Yusuf Yazıcı, Kaan Ayhan (Türkiye), Morten Thorsby, Hanche-Olsen (Norveç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.