Hayallerime Küçük Bir Adım Kaldı...

Bu ülke arıcılığın büyük bir sorunu kalitesiz seçilim, yetiştirme ve genetik biliminden uzak veya eksik bilgiler ile üretilen ana arılardır.

Üretilen ve satışa sunulan hiçbir ana arının soy kütüğü tutulmuyor, kimisi para kazanmak uğruna besleyici koloniye haddinden fazla yükleniliyor.

Geçen yıldan beri bu baharın gelmesini sabırsızlıkla bekledim. Çünkü özenle seçtiğim iki farklı soydan gelen Trakya Kırklareli ekotipi karniyol arısının tek bir arıda sabit kalacak şekilde birleştirmeyi hayal ettim. Bu iki farklı soydan yepyeni bir soy (hat) elde edeceğim. Bunun da adını Balkan kökenli bir halk olan ''Pomak'' oluşumdan dolayı ''Pomak'' adını onurlandırmak için ''Pomakbeyi'' koydum.

Önceliğim hiçbir zaman para kazanmak olmadı... Önceliğim her zaman iyi ve kaliteli işler yapmak oldu. Damızlık kalitesini en üst seviyeye çıkarıp damızlık kalitesindeki ana arıları üretmek şu aşamadaki önceliğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.