Gündüz DEMİRHAN

Gündüz DEMİRHAN

"HDP terörist ise Hüdapar da terörist, cumhur ile millet arasında ne fark var?" diyen bir çoğunluk var...

Acaba gerçekten öyle mi? HDP'nin arkasındas PKK ve Hüdapar'ın arkasında da Hizbullah olduğu iddia ediliyor.

HDP arkasında PKK ve PYD'nin olduğunu kabul etmektedir ve bu yapılanmaları terörist olarak kabul etmemektedir... Hüdapar ise arkasında Hizbullah'ın olduğunu kabul etmemektedir.

Varsayalım ki, PKK-HDP ve Hizbullah Hüdapar işbirliği olsun... Yok ama böyle bir şeyin var olduğunu kabul ederek düşünsek bile...

PKK, Türkiye Cumhuriyetine isyan etmiş ayrılıkçı bir terör örgütüdür. Sunni Kürt Hizbullah'ı ise, Türk ve Kürt İslam birliğini isteyen ümmetçi bir yapıydı. Kürt Hizbullah'ının Filistin, Lübnan ve Suriye'deki İran yanlısı Şii Hizbullah ile hi bir alakası yoktur hatta birbirine zıt İslami görüşe sahiptirler.

PKK, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine binlerce terör eyleminde bulunmuştur ve hakkında binlerce dava vardır. Kürt Hizbullah'ı ise Türkiye Cumhuriyeti aleyhine hiç bir terör eyleminde bulunmamıştır. 2011 yılından bu yana Kürt Hizbullah'ı aleyhine açılmış dava yoktur. Kürt Hizbullah'ının, 2000 yılından sonra işlediği bir terör eylemi de yoktur. İşledikleri suçlar da kendi aralarındaki eylemlerden kaynaklanmaktadır.

PKK, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine silahlı eylemlerde bulunmuş ve bu eylemlere devam etmektedir. Hizbullah ise 1990'lı yılların başlarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin silahlı eğitim verdiği ve PKK'ya karşı asker ile beraber mücadele veren Müslüman korucular arasında gelişmiştir.

Bugün fiili bir PKK vardır ama fiili bir Hizbullah yoktur.

Arada bir benzerlik ise hiç yoktur.

Ve şimdi aradaki bu farkları görmeyen veya görmek istemeyen dötten düşünmeli zeka sahibi embesil sürüsü ise, PKK ile Kürt Hizbullah'ını aynı görmektedir.

Ve kaldı ki, Hüdapar, Hizbullah'ı reddetmekte ve resmi kaynaklar da, söz konusu Hizbullah ile Hüdapar arasında organik bir bağ olmadığını göstermektedir.

Mesele bundan ibarettir de... Ben kime laf anlatıyorum... Dötten düşünmeli zeka sahibi embesiller bu yazdıklarımı anlayabilir mi?

Anlayamazlar... Niye mi? Çünkü onlar benim gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir askeri olarak Hizbullah ile beraber aynı mevzide PKK'ya karşı kurşun sıkmadılar... Nasıl anlasın tarih özürlü zavallılar? Anlamaları için önce ya tarih bilmeleri gerekir ya da hakkaniyet sahibi insanlar olmaları grekir... Bunların dışındakiler ise sosyal medya algılarına mağlup olmuş, putperestlerden ibarettir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.