İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

Her Gördüğünüze İnanmayin

Bu sıralar Müslümanları şaşkına çevirmek ve aralarındaki tartışmaları yoğunlaştırmak ve hatta iktidarla aralarını açmak için yalan haberler yayılıyor. En büyük hocamız da nakletse araştırın. Çünkü o da yanıltılmış olabilir. 
Bu sıralar hadis müfredatı ile ilgili bir paylaşımda Mustafa İslamoğlu’nun kitabının tavsiye edildiği bilgisi dolaşıma sokuldu. Benim de içinde yer aldığım müfredat çalışmalarında böyle bir şey olmadığı gibi müfredat çalışmalarının yöntemi de bu değildir. Hiçbir şekilde müfredata kitap ve yazar ismi verilerek tavsiye edilmez. En fazla o ilmin kurucu alimin eseri belki verilir.
Aşağıda din öğretimindeki arkadaşların ilgili haberi yalanlayan yazısını ekliyorum.

Lütfen araştırmadan inanmayalım.

Birileri sosyal medyada bunları paylaşarak hem okullarımız hem de hadis dersi hakkında olumsuz algı oluşturmak istiyorlar.
Hadis ilminin kendi ilmi disiplini içerisinde "Hadislerin Tenkidi" adıyla bir ıstılah vardır. Bu bölümde zayıf hadisler ve uydurma sözler ile sahih hadisleri birbirinden ayırmak için temel ölçüler verilir. Sosyal medyada dolaşan paylaşımlar bu bölümü işlerken bir öğretmenin veya kasıtlı birinin kendine göre yararlanılacak yardımcı kaynak diye yazmasından ibaret bir bölüm. Müfredatta ve kitaplarda adı geçen şahıs ve eserleri asla yer almamaktadır. Programın ayrıntısı şöyledir:
İmam Hatip Liseleri hadis ders kitabı ile ilgili sosyal medya hesaplarında aslı ve kaynağı belli olmayan mesnetsiz paylaşımlar yapılmaktadır. Hadis dersi kitabının kapak resmini görenler ve yazarlarını tanıyanlar yapılan bu paylaşımların ne kadar yanlış olduğunu fark edecektir.

Değerli arkadaşlar.

Sosyal medyada dolaşan paylaşımlar bu bölümü işlerken kasıtlı birinin kendine göre yararlanılacak yardımcı kaynak diye yazmasından ibaret bir bölüm. Müfredatta ve kitaplarda adı geçen şahıs ve eserleri asla yer almamaktadır. Asla itibar etmeyiniz. Dileyen programa ve kitabına bu linklerden bakabilir.

http://dogm.meb.gov.tr/…/2017_…/17174813_AYHL_Hadis_2017.pdf

http://www.eba.gov.tr/ekitap?icerik-id=2941

her-gordugunuze-inanmayin.jpg

Müfredat öğretmenin ders planı değildir. O dersin içeriği olup bu içerik doğrultusunda kitap hazırlanmasıdır. Hitap ettiği kesim bu konuda kitap yazacak olanlardır.

Kitaplar müfredat doğrultusunda yazılır.

Ders planı da her öğretmenin eğitim sezonun başında ders kitabi ekseninde hazırladığı ve bir yıl boyunca dersi nasıl isleyeceği ile ilgili çalışmasıdır.

Her öğretmen senenin başında hazırlayıp vermek zorundadır.

Çoğu formalitedir.

Genellikle internete girip hazırlanmış yıllık plan indirilir. Kendilerine göre düzenlenir.

Öğretmeninkinin adı yıllık plandır. Milli eğitiminki müfredattır ve kitap yazarlarına hitap eder. Kitapta hangi konulara değinileceğini neyi nasıl anlaması gerektiğini bildirir. Yazılan kitap, kitap inceleme kurulunda müfredat ekseninde incelenir.

Uygun görülürse 5 yıllığına izin verir. Hata varsa rapor yazılır ve düzeltilmesi için ilgili yazara verilir.

SAZAN OLMAYALIM

Birileri ehli sünnet hassasiyeti olan insanları, kurumları ve makamları ele geçirmek veya buradaki hassas insanları devre dışı bırakmak için dezenformasyon yapıyor.
Biz de sazan gibi din hassasiyetiyle araştırmadan hemen saldırıyor ve bu yazıları paylaşıyoruz.
Allah aşkına bu kadar saf olmayalım.
Şimdide whatsaap ortamında bu yazılar paylaşılıyor.

Not
İslami grup aminleri de su ihl’deki İslamoğlu kitabi kurgusunu artık paylaşmasın ve haklarını aldıkları insanlardan özür dilesinler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum