Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

HZ. ÂDEM’İN TORUNLARINDAN NOTLAR

HZ. ÂDEM’İN TORUNLARINDAN NOTLAR Prof. Dr. Salih Şimşek

'Yanlış', yanlıştır; 'doğru' da doğru... — Biliyor musunuz? İhanetin ‘mazereti’ olmaz…

— İnsanlar ikiye ayrılır; yeter ki siz satırı (baltayı) sağlam vurun. — Bize hep yalan söylediler ve biz inandıkça daha fazla, daha çok söylediler

Estetiğini kaybeden iman, sahibine de gelecek kuşaklara da hayır getirmez! — Ne kervan kaldı ne de at… Hepsi silindi gitti; iyi insanlar, iyi atlara bindi de gitti…

İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için ‘fırıldak’ olmaya gerek yok… —Toplumun genelinin neler döndüğünden haberi yoktur; hatta haberi olmadığından da haberi yoktur.

— ‘Bugün’, yarına ulaştığımızda ‘dün’ olarak anılacak ve ‘yarın’ da ‘bugün’ haline gelecektir. — Bazılarının ipiyle kuyuya inilmez; evet, inilmez de, işte bunu herkes kuyunun dibine inince anlar…

— Allah’ın verdiği aklı kullanarak ‘doğru’ bildiğin yolda, yalnız olsan bile; yürümekten asla vazgeçme… — Ölüm, bu hayatın ‘en büyük kaybı’ değildir; asıl ‘büyük kayıp’, yaşarken insanların içinde ölenlerdir.

Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler ve cümleler; ağzına dolar insanın… Sussan acıtır, konuşsan kanatır. ─ Hiç ‘bitmeyecekmiş’ gibi yaşanan hayat, tespih gibidir; bazen ‘çekmek’ bazen ‘sallamak’ gerekir.

— Bazı rüyalar yorum gerektirmediği gibi, ‘yanlış’ sorunun ‘doğru’ cevabı da yoktur. Boşuna uğraşmayın. İnsanoğlunun olaylar karşısında moralleri bozulabilir, ama Allah hiç kimsenin karakterini bozmasın.

— ‘Değişim’ adına yola çıktıklarını yolda buldukları ile değişenler, hem yollarını, hem de dostlarını kaybederler. ─ ‘Utanmak’ bir meziyettir; dışarıda yerini kaybeden ‘dost’ değil; yanında yerini kaybeden ‘dost’ utansın…

— Rantçılar, Çıkarcılar ve menfaatçiler ‘kuş’ gibidirler; yerde iken elinizde beslenirler; uçunca, üzerinize pislerler. — ‘Ucuz’ ve ‘sığ’ insanlar üzerine inşa edilen hayaller, inşaatçılarına ‘ağır bedel’ ödetir ve kendilerine pahalıya patlar.

— Her insan zaman içinde anlayacak ki; her beşer, çerçevesi aynı fakat içeriği farklı imtihan soruları ile muhatap olmuştur.

— Kimse size özgürlüğünüzü vermez. Kimse size adalet veya başka bir şey de veremez. Erkekseniz gidin kendiniz alın.

— Canlı ve cansız her şey yaşlanır, ihtiyarlar. İnsanlarda mazi her zaman genç kalandır. Her hatırladığımızda o yaşı tekrar yaşarız.

— ‘Varlarımızın var, yoklarımızın çok’ olduğu öyle garip bir zaman ve mekânlarda yaşıyoruz ki anlamak mümkün değil…

Hâsılı kelâm: O kadar şey söylenmiş ki, daha fazla söylemeye gerek yok! Daha söyleyecek sözü olanlar söylemeye ve yazmaya devam edebilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.