İmdat ZEYTİNCİ

İmdat ZEYTİNCİ

İBRET ALINACAK BİR OLAY YAŞADIM

İki gündür şeker sebebi ile hastanedeyim. Önemli bir şey yok. Rutin kontroller.

Bu gün her tarafı sargılar içinde genç bir adam getirdiler. Yanındaki genç hanım da eşiymiş. Durmadan bir birlerine sarılıp ağlıyorlar. Bu arada hanım da beni ziyarete gelmişti.

Dayanamadık sorduk. Niye ağlıyorsunuz? Derdiniz ne arkadaşlar?

Bu genç çift, İran'ın isfahan şehrinden gelmişler. Mevlana'nın şehrinden gelmiş olmaları beni biraz daha heyecanlandırdı.

Neyse bunlar İran'dan gelip Almanya'da iltica etmişler. İltica dairesi bunları sığınma evine almış. Orada azılı bir Afrikalı, adamın kırılmadık yerini bırakmamış dövmüş.

Adam ağlıyor kadın ağlıyor. Biz bu çifte nasıl yardımcı olabiliriz derken, baktık arka arkaya insanlar gelmeye başladı. Bilin bakalım kim geldi?

Kilise. Evet kilise geldi ve aynen şunu söyledi. Korkmayın artık kilisenin kanatları altındasınız ve ömür boyu size kimse dokunamaz.

Yorum a gerek varmı bilmiyorum. Ehliyetsiz yakalanan üniversite öğretmeni gibi bağırmak istiyorum.

Bizde ki camilerin görevi nedir? diye. Ya-da şöyle bir soru sormakta istiyorum.

-İslâm dini neden kurumsallaşamıyor?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.