Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

İkinci yarı için Konyaspor hakkında

Görüşüm odur ki,

1-Şu ara transferde Konyaspor Yöneticileri, iki santrafor, bir sağaçık, bir solaçık, bir de oyun kurucu olmak üzere ilk onbirde direkt oynayacak en az 5 oyuncu acilen kampa yetiştirmelidir. Bunlar dışında diğer mevkilere alınacaksa bir-iki oyuncu kulüp bütçesinin elverdiği ölçüde olabilir.

2-Aykut Kocaman ilk yarı ısrarla oynattığı fakat verim alamadığı oyuncuları artık dinlendirip mutlaka diğerlerine yönelmelidir.
Kamuoyundan gelen makul ve haklı tepkilere mutlaka kulak vermelidir.

3-Kocaman, hep rakibi bekleyen ve sürekli defans yapan takım anlayışını bırakmakla yetinmeyip oyuncularını yan pas, geri pas, kaleciye pas alışkanlığından vaz geçirmelidir. Bu durum, hem oyunu pasifleştirip ağırlaştırıyor, sıkıcı-zevksiz hale getiriyor, hem de rakibe cesaret verip hücum yapma iştahını kabartıyor ve çok rahat ataklarla yarı sahamızda baskı kurma imkanını veriyor, böylece yarı alanımıza yıkılan ataklar sebebiyle savunmadan çıkamayan oyuncularımız ya hata yapıyorlar, ya da topa dan-dun vurarak dönen ataklarla yeniden baskı yemek zorunda kalıyorlar.

4- Aykut Hoca, eğer bu oyun felsefesini bırakıp yerine çok hızlı, dikine, atak, hırslı, arzulu ve coşkulu oyun anlayışını takıma yerleştirirse, her maçı kazanmayı ısrarla isteyen oyun anlayışını futbolculara aşılarsa, hem takıma hem de kendine fayda/katkı sağlayacaktır. Takımda bu sistemi uygulayacak oyuncular mevcuttur.

5- Takım, dar alanda ayağa isabetli pas yapabiliyor, bu güzel. Fakat bir de oyunculara, uzaktan sık sık açık alanlara kaçıp kontra-paslar atma çalışması ihmal edilmemelidir. Özellikle, boştaki oyuncunun ayağına değil de koşu yoluna isabetli paslar atma alışkanlığı da kazandırılmalıdır. Rakip ceza alanına atılacak ara pasların ne kadar önemli olduğu zaten bilinmektedir ama az uygulanmaktadır.

6-Takımda, korner dahil direkt ve endirekt tüm duran toplarda hiçbir üretken organizasyon görülmüyor. Diğer takımlar gollerini bu pozisyonlardan bulup maçı alıp giderken, Konyaspor bu pozisyonlarda hiçbir varlık gösteremediği gibi, çoğu golleri de duran toplardan yemektedir. Antrenmanlarda buna özel ağırlık verilmeli, iyi bir duran top ustası bulunmalı, yetiştirmeli veya alınmalıdır.

7- Teknik heyetin kulübedeki durgun hali ve sessizliği oyunculara da yansır. Kenar yönetim ne kadar hareketli, heyecanlı ve maçın içinde olursa bu, hem oyuncuları motive eder hem de seyircileri... Ve hatta bu hırs, ilgi ve heyecanın hakemleri bile psikolojik etki altına aldığı bazı maçlarda görülmüştür.

Umarım, isabetli yeni takviyelerle yeni bir anlayış ve strateji eşliğinde güzel sonuçlar alıp düzlüğe çıkan ve layık olduğu sıraya yükselen bir Konyaspor izleriz.

Bunlar tamamen şahsî tespit ve görüşlerimdir. Her zaman olduğu gibi, Kulüp yönetimine ve teknik heyete saygımız vardır ve bakidir. Düşüncelerimizin kabul veya reddi, onların taktirleridir.

Yeni yılla birlikte alınan yeni kararlar ve kalan sezon hayırlı olsun diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.